Credit Risk Manager till Academic Works egen ekonomiavdelning


Arbetsgivare: Academic Work
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2017-06-29

Vill du ta nästa kliv och utveckla ditt ledarskap samtidigt som du har ett operativt ansvar för att driva och utveckla vår Credit Risk-funktion? Vill du jobba affärsnära med fokus på nöjda kunder? Då är tjänsten som Credit Risk Manager nästa utmaning för dig! Här får du möjligheten att leda ett energifyllt team på en ekonomiavdelning som präglas av stark teamkänsla och utvecklingsfokus.

OM TJÄNSTEN
“I rollen som Credit Risk Manager får jag arbeta med och driva ett fantastiskt team med härlig energi. Vi är arbetar tätt med kunden och främst säljorganisationen på Academic Work och ser tillsammans till att varje affär får de rätta förutsättningarna och att vi som bolag minimerar risken. Vi har ett stort fokus på vår kredithantering, att arbeta proaktivt gentemot våra kunder och samtidigt ha en hög kundnöjdhet. Utöver arbetet nära affären får jag ständigt utvecklas i min roll som ledare. Att dessutom få vara en del i Finance ledningsgrupp är väldigt utvecklande och tillsammans arbetar vi för att Finance ska nå nya höjder. ”

Så här beskriver Rebecca Ahlgren det hon har tyckt varit roligast i sin roll som Credit Risk Manager. Eftersom vi efter sommaren delar upp det nuvarande Invoicing och Credit Risk-teamet i två olika team söker vi nu en Credit Risk Manager. Låter detta som din nästa utmaning? Fortsätt läsa!

Som Credit Risk Manager är ditt uppdrag att arbeta med kvalitet och effektivitet i processerna för att säkerställa en god likviditet. Du jobbar nära verksamheten och affären varje dag och servicen gentemot externa kunder och interna kollegor står i fokus.

I denna roll ansvarar du för att analysera och följa upp befintliga samt nya kunders situation för att se till att varje affär får de rätta förutsättningarna och därmed minimera risk. Du arbetar för att marknadsföra Credit Risk-avdelningen i organisationen genom både besök på våra olika kontor runt om i landet men också via vår dagliga support. Eftersom du i denna tjänst kommer leda ett mindre team har du här möjligheten att utveckla ditt ledarskap samtidigt som du får jobba operativt och nära affären.

ARBETSUPPGIFTER
I denna roll kommer du främst att:


* Vara närmsta chef för teamets två heltidsanställda och en deltidsanställd
* Vara ansvarig för utveckling och uppföljning av Credit Risk-processen där du identifierar och driver olika projekt
* Sitta med i Finance Sveriges ledningsgrupp
* Föra dialoger med våra externa kunder och vår interna personal för att vi ska gå in i affärer med så liten risk som möjligt
* Ansvara för att prognosticera, följa upp och arbeta med likviditeten
* Marknadsföra Credit Risk-funktionen och teamets arbete internt


VI SÖKER DIG SOM


* Har en examen på minst kandidatnivå inom ekonomi och ca 1-5 års arbetslivserfarenhet av ekonomi. Alternativt har du ca 5-8 års arbetslivserfarenhet av ekonomi som väger upp att du inte har en examen
* Talar och skriver flytande svenska och god engelska då kontakt med interna kollegor och externa kunder på båda språken är en stor del i rollen


Det är meriterande om du har erfarenhet av leda personal eller projekt sedan tidigare, men i denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personlighet.

Som person är du driven och du trivs med att ta eget ansvar. Du är samtidigt trygg i dig själv, öppen för feedback samt mån om att engagera och leda dina medarbetare och deras processer i målets riktning. Du är också en person som visar omdöme och respekt samt informerar och involverar relevanta personer i dina beslut. Du har ambitionen att ständigt utvecklas, dela energi, inspirera och lyfta kollegor och deras prestationer. Vidare är du inte rädd för att hugga i när det behövs.

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Oktober, dock med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
* Lön: Månadslön enligt överenskommelse
* Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
* Kontaktuppgifter: Sajra Gazibara, talentacquisitionlin@academicwork.se
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Då ansökningsperioden löper över sommar och semestertider kan det dröja något längre än vanligt innan vi återkopplar din ansökan.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Arbetslivserfarenhet

Financial controller: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

tillsvidare
8-17
Sajra Gazibara
Drottninggatan 23, 582 25 Linköping
Academic Work
Drottninggatan 23
58225 Linköping
Ange referens 14990338Escape Room Stockholm