Skolsköterska


Arbetsgivare: Tyresö kommun
Arbetsort: Tyresö
Publiceringdatum: 2017-06-29

Vi söker en skolsköterska med höga ambitioner och en vilja att utvecklas tillsammans med oss på barn- och utbildningsförvaltningen


Vem trivs hos oss?
Hos oss trivs du som gärna har ett nära samarbete med kollegor och medarbetare. Din vardag kommer att präglas av högt tempo och många kontaktytor – vilket också ger stora möjligheter att göra skillnad.
Om tjänsten
Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö kommun ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola samt grundsärskola, med cirka 1650 barn i förskolan och cirka 5500 elever i grundskolan. Som skolsköterska hos oss arbetar du främst förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med övriga medarbetare i Tyresö skolas elevhälsoteam.

Elevhälsoteamet leds av skolans rektor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är hälsokontroller, öppen mottagning, vaccinationer och hälsosamtal. Du deltar också i barn- och elevhälsans övergripande utvecklingsarbete. Arbetet ställer höga krav på självständighet och ansvarstagande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.Om arbetsplatsen
Barn- och elevhälsan i Tyresö kommun omfattar elevhälsans medicinska insats med skolläkare och tolv skolsköterskor samt kommunens sju skolpsykologer. Barn- och elevhälsan leds av chef för barn- och elevhälsan tillika verksamhetschef för den medicinska enheten.

Vi söker en skolsköterska till skolor i Tyresö kommun. Varje skolsköterska arbetar ofta på flera skolor.Vem är du?
Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av skolhälsovård.

Som person är du noggrann och kan planera och organisera ditt arbete. Du är trygg och självständig i din yrkesroll, har god samarbetsförmåga och är flexibel. Du har stort intresse av att arbeta med barn och unga och är intresserad av kvalitets- och verksamhetsutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Vad vi gör och vill
Tyresö ska vara en av Sveriges bästa skolkommuner. För närvarande ligger vi på plats 48 av 290 kommuner i SKL:s Öppna jämförelser. Det uppnår vi genom långsiktiga satsningar på kompetens och kvalitet. Tillsammans skapar vi en förskola och skola för var och en där allt går, alla ska med, alla gör skillnad och vi alltid strävar framåt.

Tyresö är inne i en dynamisk och expansiv fas. Ambitionerna är höga och 47 000 invånare ska bli 65 000 fram till år 2030. Vi arbetar strukturerat utifrån fem strategiska målområden: livskvalitet, medborgarfokus, blomstrande näringsliv, god och långsiktig hushållning samt attraktiv arbetsgivare. Här finns ett stort engagemang hos såväl medborgare som kommunens medarbetare. Medborgarna ger våra verksamheter gott betyg och 99 procent rekommenderar andra att flytta hit enligt svenskt kvalitetsindex som två år i rad utnämnt oss till Sveriges populäraste kommun.Sök!
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2017-07-30, injtervjuver kommer ske löpande under ansökningstiden.

Har du frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:
Caroline Draste, verksamhetschef tillika chef för barn-och elevhälsan,caroline.draste@tyreso.se, 08-5782 94 51
Kristin Knutsson, samordnande skolsköterska, kristin.knutsson@tyreso.se, 08-57829643

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-5782 9100
När du söker jobb hos oss i Tyresö kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Genom helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap skapar vi en förskola och skola för var och en.

Kompetenser

• Legitimation som sjuksköterska

Arbetslivserfarenhet

Skolsköterska: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommet

Om anställningsvillkor


Heltid/

Heltid 100%
Marknadsgränd 2
Tyresö kommun
Marknadsgränd 2
13581 TyresöEscape Room Stockholm