Boendehandledare till Uvvägen, vaken natt


Arbetsgivare: Karlskrona kommun
Arbetsort: Upplands Väsby
Publiceringdatum: 2017-11-07

Boendehandledare till Uvvägen, vaken natt
Funktionsstödsförvaltningen, kommunens tredje största förvaltning med ca 700 medarbetare, ansvarar för att ge stöd och service till ungefär 700 kommunmedborgare som har fysisk, psykisk och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Med värdeorden " Delaktighet – Utveckling – Respekt" som bas strävar vi efter att tillsammans skapa ett professionellt bemötande gentemot brukaren och ett gott arbetsklimat. Vill du vara med och hjälpa våra brukare till ökad livskvalité och självständighet i en växande verksamhet? Sök dig till oss!

Uvvägen gruppbostad är beläget i ett trivsamt villaområde i Nättraby. Det är en liten gruppbostad om fyra lägenheter med tillhörande uteplatser samt gemensamma sällskapsytor.

Vad gör en boendehandledare?
Som boendehandledare ska du motivera, stödja och hjälpa brukarna med de sysslor som förekommer i vardagens alla moment. Du ska också stimulera till kontakter utanför bostaden och skapa förutsättningar för en innehållsrik vardag och fritid. Arbetet innebär att ge personer stöd och hjälp utifrån deras individuella behov, så att personen kan leva ett så självständigt och fullvärdigt liv som möjligt. Du dokumenterar ditt arbete fortlöpande och deltar aktivt i utveckling och förbättringsarbete tillsammans med dina kollegor och chef. Du behöver ha en ödmjuk och öppen inställning för olika problemlösningar och krav ställs på god samarbetsförmåga med exempelvis kollegor, anhöriga och andra professioner.

Kvalifikationer
Krav på att du har:
• Kvalificerad yrkesutbildning (KY), Yrkeshögskola (YH) inom funktionshinderområdet eller gymnasieutbildning inom Vård- och omsorg med programfördjupning för yrkesutgång funktionshinder. Alternativt psykiatri eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete.
• Grundläggande datorkunskaper och erfarenhet av social dokumentation
• Behärskar svenska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Vi söker dig som har en positiv inställning, engagemang, drivkraft och förmåga att ta ett eget ansvar. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten är på 64,22% med möjlighet till ökad sysselsättningsgrad vid årsarbetstid.
Tillsvidareanställning
Vaken natt – arbetstid måndag-söndag
Tillträde enligt överenskommelse.
Rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Kontaktpersoner
Anna Månsson, Tfn 0455 304684
Fackliga företrädare
Gith Söderqvist, Kommunal, Tfn 0455-30 52 34

ÖVRIGT
Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 171124
Tjänsten söks via Karlskrona kommuns e-rekryteringssystem, se länk nedan.

Kompetenser

• Social dokumentation

Arbetslivserfarenhet

Vårdare / Arbetshandledare / Boendestödjare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

.
.
.
Hamngatan 7 B
Karlskrona kommun
Hamngatan 7 B
37183 KarlskronaEscape Room Stockholm