Lärare i matematik och NO-ämnen på Språkintroduktion


Arbetsgivare: Borås Stad
Arbetsort: Borås
Publiceringdatum: 2017-11-08

Lärare i matematik och NO-ämnen på Språkintroduktion

till Sven Eriksonsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2017-12-01.
(Ref nr 2524:2017:19)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder utbildning inom Ekonomiprogrammet, Entreprenörsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet inriktning Fritid och hälsa, International baccalaureate, Teknikprogrammet samt nationella och lokala idrottsutbildningar. Inom skolans verksamhet finns också stödverksamheten Torget för elever inom autismspektrumområdet samt Språkintroduktion där elever studerar för att få behörighet till att söka nationellt gymnasieprogram.
Totalt studerar 1100 elever på våra program. Skolan har 120 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserad i såväl programlag som ämneslag. Skolan har också en väl fungerande elevhälsoorganisation, ett bra bibliotek, en serviceorganisation som innehåller kost, lokalvård, vaktmästeri, IT och administrativt stöd.
Förutom gymnasiechefen består skolledningen av fyra rektorer och en skolintendent.
Trivsel, höga förväntningar och kvalitet är nyckelord för Sven Eriksonsgymnasiet.
Skolan är centralt belägen i Borås och Resecentrum är närmsta granne vilket underlättar för de som pendlar.
Ytterligare information om skolan finner du via Borås stads hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2018-01-08.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Arbetsuppgifter: Du kommer att undervisa på Språkintroduktion i matematik och NO-ämnen.
I uppdraget som lärare hos oss krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. Samarbete med övriga lärare i arbetslaget och elevhälsoteamet är en viktig del i ditt arbete.
Kvalifikationer: Du ska ha lärarlegitimation för grundskola årskurs 7-9 i matematik och NO-ämnen.
Du bör vara en erfaren pedagog med erfarenhet av arbete med elever i behov av tydlighet.
I ditt arbete ska du också möta kraven på dokumentation och återkoppling till lärare, rektor, elever och föräldrar. Du är strukturerad och kreativ i ditt arbetssätt och har vilja och stort intresse av att stimulera våra elever så att deras självkänsla stärks och att kunskapsmålen kan nås.
Vi söker en prestigelös person med god förmåga att skapa struktur, sammanhang och förmåga att kunna skapa goda relationer med både elever, föräldrar och kollegor. Du ska ha förståelse för elever i behov av olika former av stöd för att klara sin skolgång. Du bör vara öppen för att pröva nya arbetsformer och metoder, samt vara beredd att arbeta med olika kunskapsnivåer i undervisningssituationer. I ditt arbete delar du gärna med dig av dina kunskaper och du visar intresse och förståelse för andra genom att lyssna, rådfråga och kommunicera.

Upplysningar lämnas av rektor John Murray, tfn 0704-55 33 64 eller lärare Katarina Asplén, tfn 033-35 33 64. Fackliga företrädare är Christoffer Bergenblock (LR) och Anders Mases (Lärarförbundet). Du når de fackliga företrädarna via Borås Stads växel, 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-01.

Kompetenser

• Lärarlegitimation

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Tillsvidare
Tillträde 2018-01-08
Se vår hemsida www.boras.se
Borås Stad
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen
50180 Borås
Ange referens 2524:2017:19Escape Room Stockholm