Chef till Kliniskt Träningscentrum


Arbetsgivare: Landstinget Sörmland
Arbetsort: Eskilstuna
Publiceringdatum: 2017-11-10

Kvalitets och verksamhetsutvecklingsstaben, Patientsäkerhetsenheten, Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss.

Sörmland bygger nu upp sitt Kliniska Träningscentrum (KTC). Verksamheten kommer att bedrivas på de tre somatiska sjukhusen. Administrationen kommer huvudsakligen skötas från Mälarsjukhuset i Eskilstuna. KTC har som fokus att samtliga medarbetare i LtS ska ha en naturlig knytpunkt för sin kliniska träning såsom HLR, ProACT och vårdmoment.
Uppbyggnaden av KTC sker just nu i projektform och upphandling av utrustning, iordningställande av lokaler med mera pågår för fullt. Som chef kommer du att successivt ta över ansvaret under 2018 och, när projektet avslutas, ta över drift- och utvecklingsansvaret för enheten.

Arbetsplats
Du kommer vara underställd Patientsäkerhetsenhetens chef och därmed tillhöra Kvalitets- och verksamhetsutvecklingsstaben. Du kommer ha din huvudarbetsplats i Eskilstuna.
Du kommer också att vara ansvarig för att anställa medarbetare till KTC och därmed ha ett stort inflytande över kompetensmatchning till det uppdrag enheten har.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Budget- och personalansvar för KTC , utveckling av utbud utifrån de olika verksamheternas behov, uppföljning av nyttjandegrad, och även tillse att verksamheterna registrera deltagande i utbildningar. Samt att Du ansvarar för att det upprättas en årsberättelse för KTC enligt mall som överenskommes med din chef.
I den initiala fasen är kontakt med kliniska verksamheter, pågående utbildningsinsatser och även högskolan extra viktiga att etablera och utveckla.
I din anställning som chef kommer det att finnas utrymme för kombination med undervisning, forskning eller annan klinisk tjänstgöring. Detta bestäms i samband med tillsättning av tjänsten. Dock ser vi att själva chefsuppdraget kommer vara cirka 50% an heltidstjänst.

Din kompetens
Du ska ha en legitimerad yrkesexamen inom Hälso- och sjukvård och arbetat kliniskt och dokumenterad erfarenhet av att bedriva vuxenfortbildning inom hälso- och sjukvård.
Du ska ha bra samarbetsförmåga, kunna fatta avvägda beslut snabbt och förstå vikten av att bedriva verksamhet på olika lokaliteter med hög kvalitet. Tjänsten innebär också att du kommer företräda enheten i kontakter med externa intressenter och det innebär att du måste vara målmedveten och initiativrik.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dessutom är det meriterande om du är disputerad, bedriver aktiv forskning eller har varit forskningsaktiv. Det är också en fördel om du har gått högskoleutbildning inom pedagogik.
Har du tidigare chefserfarenhet kommer det att vägas in i bedömningen av din ansökan., likaså om du har dokumenterad erfarenhet som ledare av utvecklings- eller förbättringsarbeten.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid, varav chefsuppdraget på ca 50 % med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Eskilstuna.

Information om tjänsten lämnas av
Chef Patientsäkerhetsenheten Mikael Rolfs, 072-142 68 79.
Fackliga företrädare nås via vxl 016-10 30 00.


Kom och jobba hos oss och bygg en ny verksamhet!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2017-12-10.


Följ oss gärna på
https://www.facebook.com/lstsormlandJobbahososs

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/
Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Arbetslivserfarenhet

Socionom: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast lön. Kollektivavtal finns.

Om anställningsvillkor

Tillsvidare, 100%, Tillträde Enligt överenskommelse

-
Repslagaregatan 19
Landstinget Sörmland
Repslagaregatan 19
61188 Nyköping
Ange referens RLLS-17-019Escape Room Stockholm