Undersköterska Ungdomsmottagning


Arbetsgivare: LANDSTINGET DALARNA
Arbetsort: Borlänge
Publiceringdatum: 2017-12-01

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

ARBETSBESKRIVNING

Primärvården i Dalarna är indelad i fem områden. Mellersta området består av kommunerna Borlänge, Gagnef och Säter. Borlänge Ungdomsmottagning är en huvudmottagning med filialer i Gagnef och Säter.
Vi tar emot ungdomar i åldern 13 t.o.m 24 år och arbetar enbart utifrån ungdomens uppdrag och är ingen remissinstans. Frivilligheten är en bärande princip för verksamheten.
Mottagningen är ett lågtröskelställe och arbetar förebyggande. Målet är att stärka ungdomar i deras identitets- och personlighetsutveckling med inriktning på fysisk-, psykisk-, social -och sexuell hälsa.
Vi möter ungdomar med psykologiska- , psykosociala-, kulturrelaterade och allmänmedicinska frågeställningar.
Vi tar också emot ungdomar med funderingar kring sex-och samlevnad samt livsstilsfrågor. Ett fungerande team är därför en förutsättning för att kunna hantera vårt breda kompetensområde och uppdrag. Mottagningen är HBTQ-certifierad. Uppdraget för Ungdomsmottagningen finns formulerat i FSUM´s riktlinjer.

Du är placerad i Borlänge, men resor till Gagnef och Säter kan förekomma. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för receptionen med drop-in-mottagning, telefonrådgivning och tidsbokning. Viss provtagning och smittspårning enligt smittskyddslagen ingår också. Utöver detta så tillkommer sedvanliga arbetsuppgifter för professionen.
Arbetstiden är förlagd till vardagar, med viss kvällstjänstgöring. Du ska även ha möjlighet att medverka vid vår utåtriktade verksamhet samt vid större publika evenemang.
Yrkeshandledning sker i grupp. Vi arbetar i journalsystemet TakeCare.

KVALIFIKATIONER

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning.
Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2.
Vi söker dig som är van att arbeta med ungdomar och vill ingå i vårt team bestående av barnmorskor, gynekolog, ungdomsläkare samt kurator/socionom och psykolog.
Erfarenhet av tidigare ungdomsmottagningsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att möta ungdomar där de befinner sig i livet.
Goda kunskaper i svenska är ett krav. Körkort är önskvärt samt viss datavana.

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Kompetenser

• Akutsjukvård/sjukhus

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare
Ulrika Andersson, Avdelningschef, Telefonnummer: 0243-497722
Ulrika.A.Andersson@ltdalarna.se
Peter Johannesson, Kommunal
Peter.Johannesson@ltdalarna.se
Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun
LANDSTINGET DALARNA
Box 712
79129 Falun
Sök via länk nedan.
Ange referens 50:2017:1161Escape Room Stockholm