Lärare i Hem- och konsumentkunskap samt Bild till Hakkas skola


Arbetsgivare: Gällivare kommun
Arbetsort: Gällivare
Publiceringdatum: 2017-12-05

En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Verksamhetsbeskrivning
Hakkas skola är en grundskola med förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-9. Skolan ligger på landsbygden i Gällivare kommun med ca 70 elever från Hakkas och omgivande byar. Skolan har nära tillgång till stora naturområden med skog, isbana och längdskidspår.


Arbetsuppgifter
Tjänsten är tillsvidare, 27% bild och 13% hkk. Du blir anställd som lärare, tillsvidare om du är legitimerad, annars tidsbegränsat terminsvis enligt skollagen. Du kommer att undervisa i ämnena bild och hkk och ansvara för elevernas lärande tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget.

Möjlighet att kombinera med andra ämnen finns för att komma upp till 100% tjänst.

Vi söker dig som har ett närvarande och lyhört förhållningssätt gentemot elevers olika behov, är en tydlig ledare samt har god samarbetsförmåga. Du är självständig, ansvarstagande och har lätt för att ta egna initiativ. Vi utvecklar vårt arbete genom pedagogiska samtal och kollegialt lärande och ser det som en styrka att kunna hjälpa varandra för att våga vara nyfikna inför nya sätt att arbeta. Vi följer forskningen om framgångsrik undervisning och arbetar gärna två pedagoger tillsammans i klassrummet.

Kvalifikationer
Lärarexamen i bild och hkk.

Arbetstid/Varaktighet
40%. Tillsvidare.

Tillträde
2018-01-08 eller enligt överenskommelse

Fackliga företrädare
Lärarförbundet Catarina Backefalk 0970-818 522
Lärarnas Riksförbund Fredrik Gustafsson 0970-818 082

Ansökan
Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Kompetenser

• Lärarexamen

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön
Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Deltid
Tillsvidare
Rektor Sara Carlsson, Telefonnummer: 0970-818 013
Fackorganisation Lärarförbundet -, Telefonnummer: 0970-818000
Fackorganisation Lärarnas Riksförbund, Telefonnummer: 0970-818000
Tingshusgatan 8-10
Gällivare kommun
Tingshusgatan 8-10
98281 GÄLLIVARE
Ange referens B 394/2017Escape Room Stockholm