Transactional Purchaser/ Operativ inköpare till Sibelco


Arbetsgivare: Randstad AB
Arbetsort: Västerås
Publiceringdatum: 2017-12-27

Transactional Purchaser/ Operativ inköpare till Sibelco
Sibelco är ett globalt företag, grundat i Belgien 1872. Vi har över 200 produktionsanläggningar i 42 länder och är idag ett team på 10 500 personer, varav ca 85 i Sverige och 15 i Danmark. Vi levererar avancerade industrimineraler till en mängd olika applikationer, såsom glas, keramik, bygg, verkstadsindustri, metallurgi, gjuteri, olja, gas, återvinning och miljöskydd.

Tjänstgöringsort är vår anläggning i Västerås. Arbetsplatsen har en familjär anda med ett öppet arbetsklimat och dem arbetar aktivt med ständiga förbättringar och utveckling.

I tjänsten kommer resor att förekomma, någon/några per månad, till största del i Sverige men det kan även bli aktuellt med resor till Finland. Uppdraget förväntas pågå fram till senhösten 2018 med möjliga chanser till förlängning (föräldravikariat).

Uppdragsgivare: Randstad AB

Ort: Västerås

Omfattning: Heltid, dagtid

Arbetsbeskrivning:

I rollen kommer du delta i att driva och implementera en omställning i inköpsarbetet. Du kommer att besöka anläggningar i Sverige för att vidare genomföra och utbilda dem gällande omställning i inköpsarbetet.

I tjänsten har du ett stort ägandeskap och du driver tillsammans med inköpschef (baserad i Finland) och andra i inköpsteamet i Europa ditt arbete framåt och hanterar samt analyserar inköpsbehov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Att driva, implementera och utbilda övriga enheter i inköpsarbetet

• Operativt inköp – allt utom råmaterial

• Att hantera och analysera inköpsbehov

• Lägga upp nya artiklar i systemet

• Säkra leverantörer och produkter gentemot företagets ICO-certifiering

Kvalifikationer:

För att trivas och lyckas i den här rollen ser vi att du har arbetat med och deltagit i någon typ av förändringsarbete sedan tidigare. Du har även en eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik alternativt flerårig dokumenterad erfarenhet av operativt inköp.

Språkmässigt behärskar du svenska och engelska flytande och du uttrycker dig väl och tydligt i tal och skrift. Vidare har du arbetat i M3, SAP eller ett liknande affärssystem tidigare och du har goda datakunskaper samt goda kunskaper om leveransvillkor. Du har B-körkort samt tillgång till bil.

Möjlighet att arbeta hemifrån när tillfälle ges.

Personliga egenskaper:

Då tjänsten är ny i Sverige ställs höga krav på att du är självgående och självständigt kan driva ditt arbete framåt (givetvis med stöd av inköpschef). Som person är du analytisk, ekonomiskt lagd och affärsmässig med viljan och förmågan att göra bra affärer. Vidare är du social och relationsskapande. Du är van att ha flera olika kontaktytor och hanterar olika typer av människor.

Du gillar att arbeta med olika arbetsuppgifter parallellt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Därtill har du förmågan och viljan att ständigt effektivisera och förbättra ditt arbete..

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Randstad:

Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort.

Utöver det får du även en mängd karriärmöjligheter, möter olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett spännande, välfyllt CV. Söker du en arbetsgivare som erbjuder spännande uppdrag och nya kontaktnät kommer du trivas hos oss.

Sista ansökningsdag: 2018-01-14, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Therese Kärnekull, therese.karnekull@randstad.se.


Kompetenser

• Logistik

Arbetslivserfarenhet

Inköpare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Stora Gatan 38, 72212 VÄSTERÅS
Randstad AB
Stora Gatan 38
72212 VÄSTERÅS
Ange referens 201108927Escape Room Stockholm