Arabisk- och svensktalande lärare sökes


Arbetsgivare: Pysslingen Skolor
Arbetsort: Nacka
Publiceringdatum: 2017-12-29

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Totalt är vi 55 för- och grundskolor från Kalix i norr till Lund i söder med en mångfald i pedagogik och profiler men med gemensamt fokus på hög kvalitet. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Med drygt 1 300 medarbetare är vi en av Sveriges största arbetsgivare inom utbildningssektorn.

Johannes Petri skolas vision: “Engagemang, Glädje och Lärande i Trygg Miljö”. All verksamhet på Johannes Petri Skola ska genomsyras av visionen och inkludera det normkritiska perspektivet i organisationen, det dagliga förhållningssättet och undervisningen. Johannes Petri Skola ligger i natursköna Tollare i Saltsjö-Boo. Åker du kommunalt tar resan ungefär tjugo minuter från Slussen. Skolgården ligger inbäddad mellan byggnaderna, är anpassad efter naturen och inbjuder till aktiv lek. Vi har tillgång till såväl fotbollsplan som bollhall där all inomhusundervisning i idrott bedrivs. I dag rymmer skoldelen ca 690 elever från Förskoleklass till åk 9 och förskolan 120 barn i åldrarna 1-5 år.

Vi söker nu dig som vill jobba som lärare för våra nyanlända arabisktalande elever. Eleverna är i blandade åldrar från åk 1 till 8 och har varit i Sverige en kortare tid. Eleverna är integrerade i våra vanliga klasser men har ett behov av särskilt stöd och studiehandledning på sitt modersmål. Vi är därför i behov av en lärare som kan stötta dem dels under deras ordinarie lektioner men ibland även i mindre grupp eller i en till en-undervisning.

Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med de andra lärarna på skolan för att på allra bästa sätt kunna ge eleverna rätt förutsättningarna för lärande på såväl svenska som sitt modersmål. Det är mycket viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter elevernas skiftande behov och kunskapsnivå.

Du är behörig lärare för grundskolan, gärna i matematik och No- eller So-ämnen. Du talar flytande arabiska och svenska, brinner för att arbeta med nyanlända elever och vill jobba sida vid sida med skolans andra lärare för att skapa de allra bästa förutsättningarna för våra arabisktalande elever att lyckas med sin kunskapsutveckling.

Förutom själva undervisningen kommer du även att vara behjälplig vid t ex möten med elevernas vårdnadshavare samt vid andra enklare kontakter där tolkhjälp behövs som vid telefonsamtal och mailkontakt.

Tjänsten är en visstidsanställning och semestertjänst med en omfattning på 60%. Vi är ofta i behov av vikarier så möjlighet till att arbeta mer än dessa 60% finns med regelbundenhet om så önskas.

Tillträde snarast med varaktighet fram till 2018-06-30. Eventuellt finns möjlighet till förlängning till nästkommande läsår.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: http://www.pysslingen.se/johannespetriskola/

Låter detta intressant? Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök nedan. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Johanna Fröjmark, biträdande rektor johanna.frojmark@ga.pysslingen.se

Ulrika Zätterqvist, rektor ulrika.zatterqvist@ga.pysslingen.se

Välkommen med din ansökan. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Kompetenser

• Lärarexamen

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

-
-
Box 213
Pysslingen Skolor
Box 213
10124 StockholmEscape Room Stockholm