Barnskötare till Fågelviks förskola


Arbetsgivare: Värmdö kommun
Arbetsort: Värmdö
Publiceringdatum: 2018-01-26

I Fågelviks förskola arbetar vi för att vara förebilder, medupptäckande och medagerande pedagoger. Detta sker över hela dagen, i alla situationer, med alla barn både inom- och utomhus. Vi sätter alltid barnet i centrum. Det är viktigt för oss att alla barn ska känna sig trygga med alla pedagoger. Vi arbetar medvetet med att stärka barnens självkänsla genom att lyfta fram och visa på barnens positiva sidor för det enskilda barnet och i grupp. Vi har arbetat fram gemensamma mål och en gemensam pedagogisk planering för hela förskolan.

Då förskolan ligger i direkt anslutning till vår F-3 skola, skapas unika möjligheter till samarbete, vilket förekommer regelbundet. Från och med detta läsår och tre år framöver, ingår vi i ett nätverksprojekt kring området Inkluderande lärmiljöer. Projektet är ett samarbete med Borås Högskola.

Vi erbjuder dig ett arbete där du kommer att få arbeta tillsammans med engagerade, utbildade och erfarna kolleger, härliga barn och deras föräldrar!

Rollen som barnskötare innebär att du är en av pedagogerna i verksamheten. Du ska kunna ansvara för att leda, planera, dokumentera och utvärdera verksamheten tillsammans med arbetslaget. Vi erbjuder individuella utvecklingsplaner för varje barn och sätter barnen i fokus i det pedagogiska arbetet. För att säkerställa kvalitén så har alla pedagoger extra fokus på ca 5-7 barn. Viktigt att du har erfarenhet av processen kring utvecklingssamtal, då du kommer att ansvara för detta med några få barn. Alla pedagoger har avsatt tid för planerings- och uppföljningsarbete.

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har en positiv inställning att jobba i team! Vi förutsätter att du är mål-, uppdrags- och lösningsfokuserad. Du har god samarbetsförmåga, är engagerad i pedagogiska diskussioner samt har förmågan att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare har du intresse för att arbeta med alla åldersgrupper samt att du har god kunskap om barns utveckling, förmågor och behov.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Fågelviks förskola har 11 hemvist där merparten har barn i en åldersspridning av två år. Vi är organiserade i tydliga arbetslag där biträdande förskolechef och arbetslagsledare och utvecklingsledare utgör förskolans utvecklingsgrupp. Vi är inne i ett spännande utvecklingsarbete där vi arbetar processbaserat för att ge grunden för kollegialt lärande. Vi har en gemensam arbetsplan och likabehandlingsplan som konkretiserar läroplanen samt förskolans fokusområden - språkutveckling, digitala arbetssätt samt likabehandling.

Våra hemvist arbetar i tvärgrupper inom sitt arbetslag. Genom att arbeta med ett temainriktat arbetssätt ger vi barnen möjlighet till ett mångsidigt och sammanhängande lärande där barnens intresse, erfarenhet och nyfikenhet ligger till grund. I det arbetet vill vi möta varje enskilt barn utifrån deras individuella förutsättningar och behov. För att möjliggöra detta sker arbetet i mindre grupper för att skapa en lugnare atmosfär och möjligheter till samspel med närvarande pedagoger, vilket har en positiv verkan på barnets sociala utveckling.

Förskolan omges av tre fantastiska gårdar med tillgång till kreativa lärmiljöer samt odlingslotter. Vi har även tillgång till rörelserum och träslöjdslokal.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 11 februari 2018. Intervjuer sker fortlöpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Monica Hjerpe, förskolechef, 08-570 483 70. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Arbetslivserfarenhet

Barnskötare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

Tillsvidare
Tillsvidare
Se hemsida.
Värmdö kommun
Skogsbovägen 9-11
13481 Värmdö
För att söka, klicka på länken nedan.
Ange referens PVFK10:2018:1Escape Room Stockholm