Högskolan Dalarna söker inspirerande lärare


Arbetsgivare: Högskolan Dalarna
Arbetsort: Falun
Publiceringdatum: 2018-01-29

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. 750 anställda, 16 000 studenter och en stor mängd samarbetspartner gör detta möjligt. Vill du förändra världen med oss?

Är ditt intresseområde kunskap och lärande ? Vill du vara med och utbilda framtidens förskollärare på en Högskola som vill göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker.

Som lärare och adjunkt i pedagogiskt arbete på Högskolan Dalarna blir du en del av ett lärarlag som samarbetar kring ett brett kunskapsområde. Ämnet Pedagogiskt arbete studerar villkor och uppgifter för pedagogisk verksamhet, framförallt i skolan och förskolan. Pedagogiskt arbete är ett verksamhetsnära kunskapsområde som tar sin utgångspunkt i läraryrkets frågor, i pedagogisk yrkesverksamhet och i de strukturella förhållanden under vilka verksamheten bedrivs. Kunskapsområdet är mångvetenskapligt och integrerar perspektiv, teorier, begrepp och metoder från flera olika discipliner. Inom ämnets forskning är tyngpunkten på forskningsmiljön Utbildning och lärande, en av Högkolans sex forskningsprofiler. I rollen som universitetsadjunkt blir din uppgift att undervisa, utveckla kurser på lärarutbildningsprogrammen och aktivt samverka med det omgivande samhället.Vid Högskolan Dalarna är pedagogiskt arbete det ämne som ansvarar för den utbildningsvetenskapliga kärnan i lärarutbildningen. Inom ämnets kurser integreras högskole- och verksamhetsförlagda studier.

Din arbetsdag som adjunkt i pedagogiskt arbete
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att undervisa i kurser inom förskolllärarprogrammet, inklusive handledning av examensarbeten. Din undervisning sker både i föreläsningssalar och via nätet. Du kommer att vara kursansvarig och medverka i utveckling av utbildningsprogram samt delta i kursutveckling. Du administrerar och ingår i lärarlag och ämnesgrupperingar inom akademin.

Vem trivs här?
Vi söker dig som har arbetat pedagogiskt som förskollärare i flera år inom förskolan och har god förmåga att undervisa och möta studenterna på deras egen kunskapsnivå. Du är strukturerad och van att planera självständigt men också intresserad av samarbete och samverkan med studenter, kollegor och externa parter. Du har ett stort engagemang för lärande och utveckling. Anställningen är som universitetsadjunkt i pedagogiskt arbete, tillsvidare 100 %, med tillträde 2018 enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort för anställningen är Falun vid akademin Utbildning hälsa och samhälle.

Kvalifikationer
Behörig, enligt Högskolan Dalarnas anställningsordning, att anställas som universitetsadjunkt är den som:
- visat pedagogisk skicklighet
- avlagt magisterexamen eller adekvat akademisk yrkesutbildning eller har annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Om magisterexamen saknas krävs erfarenhet av utvecklingsarbete och eller erfarenhet kopplad till undervisning och tydlig ambition till fortsätta studier mot magisterexamen inom pedagogiskt arbete eller närliggande ämnesområde

Övriga krav
- förskollärarexamen
- flerårig och aktuell erfarenhet av arbete i förskolan med goda vitsord
- kompetens inom pedagogik
- god samarbetsförmåga och intresse för nätverkande
- självgående med god initiativförmåga och problemlösningsförmåga
- ansvarstagande med god kommunikationsförmåga

Det är meriterande om du har
- undervisningserfarenhet, främst från Högskola/universitet
- erfarenhet av att arbeta med IKT
- erfarenhet av att handleda VFU-studenter
- deltagit i olika samverkansprojekt mellan Högskolan Dalarna och förskola/skola
- ytterligare akademiska studier inom det förskolepedagogiska området, specialpedagogik och grundskolans tidiga år.

Bedömningsgrunder
Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Sök redan idag!
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, betygshandlingar samt uppgift om referenser. Frågor gällande detta, vänligen kontakta rekrytering@du.se
Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Sista ansökningsdag
Du ansöker via vår webbplats och din ansökan ska vara inkommen senast 2018-03-31

För fullständig annons se vår hemsida http://www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/vara-lediga-jobb/
Arbetslivserfarenhet

Universitets- och högskoleadjunkt: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell månadslön.

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Peter Gabrielsson, Avdelningschef
pga@du.se
Högskolan Dalarna
Högskolan Dalarna
Högskolan Dalarna
79188 FALUNEscape Room Stockholm