Skolkurator till grundskolan


Arbetsgivare: Ulricehamns kommun, Enheten för skolutveckling och stöd
Arbetsort: Ulricehamn
Publiceringdatum: 2018-02-02

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

Ulricehamns kommun söker nu en skolkurator till grundskolan.

ARBETSUPPGIFTER
I ditt uppdrag arbetar du för att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Du arbetar förebyggande, hälsofrämjande och stödjande både på organisation-, grupp- och individnivå. Du ger konsultation och rådgivning till personal och föräldrar. Du kommer att arbeta inom enheten skolutveckling och stöd och tillhöra den centrala elevhälsan. Som skolkurator arbetar du tillsammans med rektor, specialpedagoger, skolsköterskor, lärare och psykologer och ingår i elevhälsoteam.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har specialistkunskaper inom psykosocialt förändringsarbete samt har socialpsykologisk kompetens vilket krävs i skolans elevvårdande arbete. Det är meriterande om du genomgått KBT-utbildning.

Erfarenhet av arbete med barn och elever i alla åldrar från förskolan till gymnasiet är en merit. Körkort krävs för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.

Arbetslivserfarenhet

Skolkurator: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2018-04-02 , upphör: 2019-03-30 .
Ann-Christin Barsjö Stomberg, Enhetschef Skolutveckling och stöd, Telefonnummer: 0321-596810
Facklig företrädare nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0321-595000
Höjdgatan Ulricehamn
Ulricehamns kommun, Enheten för skolutveckling och stöd
Höjdgatan
52386 Ulricehamn
Ange referens A749041Escape Room Stockholm