Föräldrarådgivare till Familjestöd i Spånga-Tensta!


Arbetsgivare: Stockholms Stad, Spånga-Tensta SDF, Individ och familj, Familjestöd
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-02-08

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden.

Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.Vi söker dig som vill arbeta med förebyggande föräldraskapsstöd i en spännande stadsdel där socialt arbete gör en skillnad!

Arbetsuppgifter
En viktig del till integration och framgång i samhället handlar om att tidigt i livet komma in i det svenska språket.

I Spånga-Tensta så har få föräldrar kännedom om alla möjligheter till råd och stöd som de har rätt till för att ge sina barn en bra start i livet.

Som föräldrarådgivare så kommer du att utgöra en viktig funktion i att informera, bjuda in och motivera föräldrar till barn 0-17 år till att ta del av det föräldraskapsstöd som de har rätt till. Ditt arbete kommer att leda till att öka andelen barn i öppna förskolor och bidra till att föräldrar blir mer självgående och kunniga om samhällets alla instanser.

Du kommer att utgå ifrån föräldrarådgivningen på Familjecentralen för att vara nära vanliga ytor för föräldrar såsom barnavårdscentralen, barnmorskemottagningen och öppna förskolan. Här kommer du och kollegor erbjuda stödjande samtal enskilt och i grupp, informera och utbilda om det stöd som finns tillgängligt.

Här kommer du att spela en viktig roll i att få föräldrar att förstå den information de mottagit, vilket du kommer att uppnå genom din förmåga att föra dialog med föräldrarna och höra om deras behov!

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Vi söker dig som har socionomexamen och arbetserfarenhet inom Socialtjänsten eller familjebehandling. För att vara framgångsrik i den här rollen så behöver du kunna tala och förstå Svenska flytande. Vi ser gärna att du har kunskaper om olika former av föräldrastöd eller utbildning inom föräldrastödsprogrammen ABC och Komet. Utbildning i Marte Meo är meriterande, men inget krav.

Som person så är du trygg i dig själv, lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du är mån om att ha ett gott bemötande och att vara tillmötesgående i ditt arbete mot andra. Detta gäller även dina kollegor där du kommer att trivas om du är bra på att arbeta ihop med andra. För att säkerställa att andra förstår så är du duktig på att anpassa din kommunikation utifrån den som lyssnar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsbeskrivning

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp tillsammans med erfarna föräldrarådgivare i en väl inarbetat miljö som funnits i mer än 15 år. Arbetsgruppen ingår i enheten Familjestöd som är den del inom socialtjänsten som arbetar med att samtala, stötta och behandla familjer i Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning. Du kommer också att ta del av arbetet i det projekt som pågår på enheten, ”Stärkt tidigt stöd i samverkan” där 7 ytterstadsstadsdelar deltar.

För att komma in i arbetet så kommer du få en gedigen introduktion vilket exempelvis innefattar utbildningar inom föräldrastöd utifrån dina förutsättningar.

Övrigt
Vi tillämpar generösa flextider, sommar- och vinterarbetstid. Vi har friskvårdstimme och som anställd inom Stockholm Stad så har du tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Vi har även förmånliga priser hos flera gymkedjor. Naturligtvis så har vi även ett friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder!

Provanställning kan komma att tillämpas.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kompetenser

• Socionomexamen
• Familjebehandling/nätverksarbete

Arbetslivserfarenhet

Familjerådgivare / Familjeterapeut: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Elisabeth Weibahr, Enhetschef Familjestöd, Telefonnummer: 08-508 03 303
Tony Nilsson, biträdande Enhetschef, Telefonnummer: 08-508 03 238
Eva Nordin, SACO, Telefonnummer: 08-508 03 042
Kristina Vennström, Vision, Telefonnummer: 08-508 03 537
Fagerstagatan 15, Lunda
Stockholms Stad, Spånga-Tensta SDF, Individ och familj, Familjestöd
Fagerstagatan 15, Lunda
16304 Spånga
Ange referens 2018/824Escape Room Stockholm