Analytiker för marknadsövervakning och internationella frågor


Arbetsgivare: Energimarknadsinspektionen
Arbetsort: Eskilstuna
Publiceringdatum: 2018-02-20

Vill du arbeta för att Sverige ska ha väl fungerande energimarknader? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi utvecklar spelreglerna på energimarknaderna och har tillsyn över att företagen följer reglerna.

Vi söker en analytiker till avdelningen för marknadsövervakning och internationella frågor för ett vikariat till och med 31 december 2018.

Avdelningen ansvarar för Ei:s övervakning av de kommersiella el- och gasmarknaderna i Sverige. Övervakningen är bland annat inriktad på marknadsaktörernas beteende för att förhindra marknadsmissbruk i form av marknadsmanipulation och insiderhandel. Avdelningen ansvarar också för att utreda och lämna förslag till ändamålsenliga regelverk för grossistmarknaden för energi inom Norden och EU. Att koordinera Ei:s internationella samarbeten med de europeiska tillsynsmyndigheterna hör också till avdelningens ansvar.

Arbetsbeskrivning
Vårt arbete är komplext och ställer stora krav på samverkan och samarbete med kollegor med olika utbildningsbakgrund och erfarenheter. Hos oss är du en lagspelare som stöttar andra, hugger i när det behövs och tar stort ansvar för ditt eget arbete. Du får utlopp för din kreativitet och ges möjlighet att arbeta med att utveckla regelverket för en väl fungerande energimarknad som i sin tur är en central förutsättning för ett hållbart samhälle.

Som analytiker kommer du att arbeta med grossistmarknaden för energi och vår övervakning av el- och gasmarknaderna i Sverige och Norden. I arbetet ingår även att arbeta med övervakningen enligt regelverket REMIT. EU-förordningen REMIT utgör ett ramverk för övervakning av energimarknaderna i Europa, och är till för att stärka integriteten och transparensen på energimarknaderna för el och gas. Förordningen innebär förbud mot insiderhandel och marknadsmanipulation. Ei är ansvarig för att förordningen efterlevs i Sverige och utför löpande övervakning över alla transaktioner på grossistmarknaden. I arbetet ingår det att bearbeta och dra slutsatser utifrån stora mängder transaktions- och marknadsdata från de nordeuropeiska energimarknaderna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, antingen som nationalekonom, företagsekonom, jurist eller civilingenjör.

Det är meriterande om du har erfarenhet av energifrågor eller arbetat i statlig verksamhet med för området meriterande arbetsuppgifter. Som person är du nyfiken, analytisk och noggrann. Du är initiativrik och tar stort eget ansvar för att genomföra dina arbetsuppgifter med hög kvalitet. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta i grupp, har stor arbetskapacitet och i dialog förmår kommunicera dina kunskaper till kollegor och andra intressenter. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i syfte att säkerställa ovan angivna egenskaper och att du har en hög grad av personlig mognad liksom att du delar vår värdegrund.

Om Ei
Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar regelverket på marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Vårt huvudkontor ligger i Eskilstuna. Vi är 120 anställda som verkar i en energisk bransch med en spännande framtid!

Vi är en värdegrundsbaserad organisation som lägger stor vikt vid ett aktivt medarbetarskap. Våra värdeord är integritet, öppenhet och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du stimuleras av att arbeta med ständiga förbättringar. Därför är också din personliga utveckling och kompetensutveckling viktig för oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö där vi arbetar för mångfald, jämlikhet och möjlighet till inflytande.

Energimarknaderna behöver spelregler – vi ser till att de följs.
Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV och ansökningsbrev och ska ha inkommit senast den 11 mars 2018. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök.


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster:
Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Arbetslivserfarenhet

Nationalekonom: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Jerker Sidén, Fackliga företrädare Saco-S, Telefonnummer: 016-16 27 66
Martina von Bothmer, HR generalist, Telefonnummer: 016-16 25 84
Caroline Törnqvist, Avdelningschef, Telefonnummer: 016-16 27 70
Erik Blomqvist, Facklig företrädare ST, Telefonnummer: 016-16 27 77
Box 155
Energimarknadsinspektionen
Box 155
63103 EskilstunaEscape Room Stockholm