Behandlingsassistent SiS Fagared


Arbetsgivare: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Fagared i Lindome
Arbetsort: Mölndal
Publiceringdatum: 2018-02-21

Fagareds ungdomshem i Lindome 2 mil söder om Göteborg och i Marks kommun, 6 mil söder om Borås.
Fagared tar emot ungdomar/ pojkar i åldern 16 - 21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU.
Fagared har 57 platser.
Avdelning Backen är en låst akut och utredningsavdelning, i Lindome, för pojkar dömda till LSU eller omhändertagna enligt LVU.
Avdelningen har ett särskilt uppdrag inom myndigheten gällande särskilt vårdkrävande ungdomar.
Avdelningen har 10 platser.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som behandlingsassistent på avdelning Backen är utmanande och komplext men också väldigt givande. Arbetet syftar till att ge våra placerade pojkar god omvårdnad och omsorg samt motivera till förändring. Vård och behandling bedrivs alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och dina kollegor när du är på jobbet.

Som behandlingsassistent har du ansvar för behandlingsarbetet med ungdomarna. Du arbetar efter enskilda verkställighetsplaner/ behandlingsplaner för varje ungdom som du upprättar efter intagningssamtal (ADAD). I planen lägger man fokus på de områden som man skall arbeta med. Detta sker bland annat via återkommande kontaktmannasamtal samt andra verktyg som hjälper våra pojkar med strategier kring de områden som de behöver ha fokus och stöd med under sin placeringstid. Tiden med ungdomarna har tydliga mål och syften, vilket innebär att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna, ge dem god omvårdnad och omsorg såsom att genomföra pedagogiska måltider samt ta hand om avdelningsmiljön tillsammans med ungdomarna. All vård- och behandling dokumenteras dagligen vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna dig som läst YH-utbildning såsom Behandlingspedagog eller liknadne som sökande eftersom utbildningen motsvarar arbetets krav på ett tillfredställande sätt. Är du socionom, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning är det naturligtvis ett extra plus.
Du behöver vara en trygg och stabil person med tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent samtidigt som en god portion humor behövs med våra ungdomar.
Du behöver även vara en prosocial vuxen med förmåga att samtala med normbrytande ungdomar utifrån deras individuella behov och funktionsnivå. Eftersom vi arbetar i team krävs god samarbetsförmåga tillsammans med dina kollegor samtidigt som en del av behandlingsarbetet sker utanför avdelningen varav din egen förmåga att hålla struktur även i den typen av sammanhang krävs. Då vi genomför kvalificerad dokumentation krävs en god förmåga att uttrycka sig i skriftlig form samt vara trygg i datorstödd dokumentation.
För att bibehålla en bra och säker arbetsmiljö krävs det att du är ansvarsfull, pålitlig och flexibel samt har ett etiskt förhållningssätt gentemot såväl pojkarna som kollegor.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs. Erfarenhet av liknande arbete krävs med hänsyn till att vi är en statlig myndighet som arbetar med särskilda befogenheter samt i en låst miljö.


ÖVRIGT
Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten.
Provanställning om 6 månader tillämpas.
Endast ansökningar via offentliga jobb.
Kontakt från rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt.

Arbetslivserfarenhet

Behandlingsassistent / Socialpedagog: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid / deltid. Heltid Schema. Schema 37-tim per vecka
Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-05-01 Tillträde enligt överenskommelse. En tillsvidaretjänst samt ett eller två längre vikariat om 6-9 månader.
Anders Björkvist, Avdelningsföreståndare, Telefonnummer: 010-4536361
Stefan Hasselfors, Seko-SiS, Telefonnummer: 010-4536429
Saco-S Gunnar Albinsson, Telefonnummer: 010-4534154
ST Viola Jigmyr, Telefonnummer: 010-4536304
43741 Lindome
Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Fagared i Lindome
Box 30224
10425 Stockholm
Ange referens 32-2017 - KopiaEscape Room Stockholm