HR-Chef till Stenvalls Trä AB


Arbetsgivare: Stenvalls Trä AB
Arbetsort: Luleå
Publiceringdatum: 2018-03-07

Vi söker nu en jordnära HR-chef till Stenvalls Trä där de huvudsakliga uppgifterna kommer bestå i att ansvara för att driva, utveckla samt följa upp det operativa och strategiska HR-arbetet i företaget. Uppdraget i moderbolaget dominerar, men du kommer också att bistå ledningen i andra koncernbolag. I rollen som HR-chef rapporterar du till VD. Detta är en nyskapad roll där din insats kommer att vara betydelsefull för Stenvalls Träs fortsatta framgång. Placeringsort är Sikfors alternativt Luleå - Örarna.

Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som har en personalvetarutbildning alternativt en utbildning i ekonomi med inriktning organisationsutveckling och ledarskap. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av HR-relaterade arbetsuppgifter och har arbetat brett inom olika områden på en HR.

Egenskaper
Som person trivs du med att arbeta i en självständig roll där du får ta stort eget ansvar. Du motiveras av att driva ditt eget arbete framåt och har inga problem med att fråga om hjälp, eller ta kontakt med övriga medarbetare på företaget för att bolla idéer. Du tar initiativ och uppnår resultat samt har förmågan att se helheten även om ditt arbete innehåller många olika delar. Vidare är du kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du är tydlig och pedagogisk och har en god förmåga att kommunicera med olika människor.
Som HR-chef på Stenvalls Trä kommer du att arbeta brett med olika HR-frågor inom hela organisationen. Rollen innehåller en blandning av både strategiskt och operativt arbete, där du får ta mycket eget ansvar. HR-funktionen har en central roll på företaget. Det kommer finnas stora möjligheter att påverka och sätta din egen prägel på tjänsten. I rollen som HR-chef kommer du att få arbeta självständigt, men också nära övriga kollegor på företaget, samt fungera som en stödfunktion i företaget. Du kommer stödja, utmana och inspirera chefer och medarbetare. Du säkerställer att HR-strategier, riktlinjer och affärsplaner genomförs och implementeras. Naturligtvis kommer du även ha övergripande ansvar för lönerevisioner, bistå i förhandlingar, ledarutveckling och rehabilitering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Systematiskt arbetsmiljöarbete
• Fackliga förhandlingar
• Chefsstöd vid t ex svåra samtal och rehabilitering
• Employer branding
• Rekrytering, utformning och implementering av introduktionsprogram
• Uppdatering och implementering av personalhandboken
• Arbetsrätt
• Frisk- och företagshälsovård
• Medarbetarsamtal- och attitydundersökningar
• Utveckling av personalstatistik
• Övergripande kompetensutveckling
• Lönebildning och förmåner
Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag med anläggningar i Sikfors, Luleå, Örarna, Seskarö och Piteå. Vi sysselsätter idag 210 personer och under 2017 omsatte vi 950 miljoner SEK. Produktionen uppgår till 350 000 m3 sågad vara och ca 70% vidareförädlas direkt till slutkund. Inom Stenvalls värderar vi engagemang, kunskap och handlingskraft mycket högt. Bolaget är även moderbolag i en koncern bestående av XL-BYGG Stenvalls AB, Kallax Flyg AB, Klubbgärdet Fastighets AB samt Genesis IT AB. Inom koncernen bedrivs också verksamhet inom bygghandel, helikopter-transporter och fastighetsförvaltning.

Om lön


Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader
Fast lön med individuell lönesättning
Start enligt överenskommelse
Vargbackenvägen 1
Stenvalls Trä AB
Vargbackenvägen 1
94294 SIKFORS
Ange referens HR-ChefEscape Room Stockholm