Vi söker en skicklig Abonnentingenjör!


Arbetsgivare: Kungsbacka kommun
Arbetsort: Kungsbacka
Publiceringdatum: 2018-03-08

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?Vi söker en självgående abonnentingenjör med kunskaper och intresse för VA-lagstiftning och VA-taxor.

Kan det vara du? Då skall du läsa vidare!

Om oss på förvaltningen för Teknik
På förvaltningen för Teknik arbetar 170 medarbetare med att planera, underhålla och bygga ut infrastruktur i hela kommunen. Vi ansvarar för bland annat gator och gatubelysning, färdtjänst, gång- och cykelvägar, allmänna platser och parker, dricksvatten och avloppsrening, sophämtning och återvinning samt det kommunala bredbandsnätet.

VA Stöd & Utveckling
Tjänsten som abonnentingenjör är placerad på enheten VA Stöd-Utveckling. Här har man ett samlat grepp om kundstöd, anslutnings- och utvecklingsfrågor inom VA. Enheten ansvarar för ett internt stöd inom kartor och verksamhetssystem för VA-verksamheten. Här arbetar olika specialister, så som Kart-, anslutnings-, miljö- och VA-ingenjörer, administratörer samt systemförvaltare.

Rollen som abonnentingenjör
Som abonnentingenjör hanterar du alla frågor som rör fastigheters anslutningar till de kommunala VA-ledningsnäten. Du handlägger anslutningsärenden, beräknar anläggningsavgifter, upprättar underlag för kundavtal samt informerar blivande abonnenter. Det är en roll med mycket kontakter, främst med kunder och driftpersonal. Arbetet innehåller såväl tekniska, som juridiska och ekonomiska frågor inom VA. I teamet ingår flera funktioner varav du i denna tjänst samarbetar med ytterligare en abonnentingenjör.

I arbetet ingår att vara sakkunnig när det gäller VA-taxor, ABVA(Allmänna bestämmelser för brukande av allmän VA-anläggning) och VA-juridik. Vidare ingår såväl kvalitetssäkring av arbetet kring fakturering som utveckling av arbetet med anslutningsfrågor och VA-taxa.

Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete inom VA. Det är meriterande om du har rörtekniska kunskaper och har arbetat med tekniska anslutningar.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du tar ansvar, är strukturerad samt har kundfokus och en hög servicekänsla. Du behöver också vara en god kommunikatör, både muntligt och skriftligt, då du kommer att ha mycket kundkontakter och formulera olika typer av handlingar. Då det ständigt pågår ett förändrings- och utvecklingsarbete är det viktigt att du besitter digital kompetens och här ser möjligheter till utveckling och effektivisering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en stimulerande och rolig arbetsplats där vi hjälper varandra att utvecklas och trivas varje dag! Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 22 mars 2018.

#LI-KUNGSBACKA


Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Kompetenser

• Kvalitetssäkring

Arbetslivserfarenhet

Planeringstekniker, textil, glas, trä, förpackn.: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lena Medby, Enhetschef, Telefonnummer: 0300-83 79 03
Storgatan 37
Kungsbacka kommun
Storgatan 37
43432 Kungsbacka
Ange referens 2018/154Escape Room Stockholm