Läkare till Habiliteringen - Vuxen


Arbetsgivare: Landstinget Blekinge, Psykiatri och habilitering
Arbetsort: Karlskrona
Publiceringdatum: 2018-03-27

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.
Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal.


ARBETSUPPGIFTER
Läkare inom vuxenhabiliteringen kan ha olika grundspecialitet, t.ex. psykiatri, rehabiliteringsmedicin, neurologi, allmänmedicin som sedan kompletteras med arbete inom vuxenhabilitering.
Vuxenhabiliteringsläkaren har särskild kunskap om olika former av funktionsnedsättning, komplikationer, samsjuklighet, sjukvård, samhällsstruktur och lagstiftning, habilitering och teamarbete. Arbetet utgår från en helhetssyn på patientens situation både medicinskt, socialt, pedagogiskt och psykosocialt. Läkaren är en integrerad del i vuxenhabiliteringsteamet då läkarens kunskap är en del av teamets kompetens. Teamets tvärprofessionella utredningar av intellektuell, praktisk, fysisk, kommunikativ eller social funktionsförmåga är många gånger en nödvändig grund för vuxenhabiliteringsläkarens bedömning, ordination eller intygsskrivning. Många patienter är i behov av samordnad insats där läkarens insats är nödvändig.
Läkaren deltar i teamkonferenser, har mottagning och samverkar med andra specialister.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, rehabiliteringsmedicin, neurologi eller allmänmedicin. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp är meriterande.
Viktiga personliga egenskaper är flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga.
Körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!ÖVRIGT
Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Kompetenser

• Psykiatri
• Rehabiliteringsmedicin
• Neurologi
• Allmänmedicin
• Läkarexamen

Arbetslivserfarenhet

Specialistläkare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning
Sten Björkman, Överläkare, Telefonnummer: 0455-734397 eller 0454-732185
sten.bjorkman@ltblekinge.se
Therese Magnusson, Verksamhetschef Habiliteringen, Telefonnummer: 0455-73 21 74
Lisa Hägg, ST-läkare, Telefonnummer: 0455-731000
lisa.hagg@ltblekinge.se
Karlskrona
Landstinget Blekinge, Psykiatri och habilitering
Bättringsvägen Wämö Center
37181 KARLSKRONA
Ange referens A724120Escape Room Stockholm