Projektkoordinator


Arbetsgivare: Patent- och registreringsverket
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-03-29

På PRV arbetar vi med innovationer inom samhällets alla områden. Som centret i Sverige för immateriella rättigheter är vår främsta uppgift att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt, och ge företagare och innovatörer de verktyg de behöver för att kunna få ut det mesta av sina tillgångar.

Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV, där vi arbetar med teknik och samhällsutveckling i framkant.Nu söker vi en projektkoordinator till sektionen för verksamhetsutveckling och förvaltning. Sektionen består av 9 medarbetare som arbetar med utredningar, uppdrag, projekt-, program- & portföljhantering, workshopar och rådgivning med fokus på kravanalys samt processutveckling, organisatoriska förmågor och informationsarkitektur.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektkoordinator kommer du att ansvara, och arbeta för att:


• PRV:s projektmodell efterlevs
• Agera stöd i portföljhantering för projektledare och projektbeställare
• Regelbundet följa upp budget- och prognosarbete inom projektverksamheten för att skapa goda besluts- och styrunderlag
• Arbeta med analyser och visualisering av portföljens olika perspektiv
• Hålla ordning och reda vad gäller resursåtgång, ekonomi, uppföljning och rapportering

Stor del av PRV:s verksamhet bedrivs som projekt och uppdrag, vi som myndigheten står inför ett stort förändringsarbete de närmaste åren. Du drivs av att skapa ordning, reda, transparens och redogöra resultat

Vem är du?
Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, och har minst 5 års erfarenhet från projektadministration/koordinering, ekonomiarbete, uppföljning/kontroll. Du har också erfarenhet av att framställa och presentera rapporter och vana av att arbeta tvärfunktionellt.

Vidare ser vi också att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt behärskar Office-paketet mycket väl.

Det är meriterande med erfarenhet från olika projektstödsverktyg. PRV använder sig av ProjectCompanion. Det är också meriterande med kännedom om olika projektmodeller, t.ex. Pejl.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som brinner för att skapa ordning och reda, transparens och att redogöra för resultat. Du bör vara effektiv och ha hög initiativförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar sex månaders provanställning. Placering i Stockholm.

PRV erbjuder

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 23 april 2018.

För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Anna Ptasnik. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari.

Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Tracy Hoffman (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.
Kompetenser

• Projektadministration
• MS Office

Arbetslivserfarenhet

IT-samordnare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lön.

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Valhallavägen 136
Patent- och registreringsverket
Box 5055
10242 STOCKHOLMEscape Room Stockholm