Junior projektledare till voestalpine group-IT


Arbetsgivare: Academic Work
Arbetsort: Hagfors
Publiceringdatum: 2018-04-04

Har du ett stort intresse för IT och vill påbörja din karriär inom projektledning? Då kan tjänsten hos voestalpine group-IT verkligen vara något för dig! Vi söker en junior projektledare inom IT till en direktrekrytering. Här får du möjligheten att utvecklas inom projektledning på ett företag som verkligen värnar om sina anställda.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker en junior projektledare till voestalpine group-IT.

Som projektledare kommer du att tillhöra gruppen Application Delivery där man i dagsläget är 12 medarbetare. Gruppen har en bra mix ålders- och erfarenhetsmässigt och som ny finns det flera seniora kollegor du kan få stöttning av. Här får du möjlighet att arbeta på en arbetsplats som enligt deras medarbetarundersökningar har blivit rankad som en av de bästa arbetsgivarna i koncernen. På voestalpine group-IT trivs de anställda med sina arbetsuppgifter, och arbetsklimatet beskrivs som öppet med högt i tak. Du kommer att arbeta tillsammans med ett gäng engagerade medarbetare som trivs på jobbet, vilket medarbetarundersökningarna talar sitt tydliga språk om.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos voestalpine group-IT.

ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare kommer du att vara ansvarig för de IT projekt som drivs hos voestalpine group-IT:s kunder. Du kommer att arbeta med både större och mindre projekt, allt ifrån projekt på 1 månad till 2-3 år. Projekten du kommer att arbeta med är främst utvecklingsprojekt där voestalpine group-IT skapar nya lösningar för kunden, exempelvis genom att effektivisera en ny affärsprocess. Det kan även handla om modernisering av tidigare lösningar, införande av molnlösningar, standardlösning eller liknande.

Utöver projektledaren består projektgruppen vanligtvis av en systemarkitekt och en grupp med utvecklare. Som projektledare är din uppgift att projektet håller de tids- och budgetramar som satts upp. Du deltar från planering av projekten till genomförande och håller en kontinuerlig dialog med projektens kravställare hos kund. Därtill har du löpande dialog med projektmedlemmarna, interna konsulter samt andra externa parter.

voestalpine group-IT:s största kund är Uddeholms AB som är en av Värmlands äldsta och största företag med en världsledande position inom High Performance Metals. Både voestalpine group-IT och Uddeholms AB ingår i den österrikiska stålkoncernen voestalpine som har drygt 50.000 anställda i mer än 500 helägda bolag över hela världen.

VI SÖKER DIG SOM
* Läst en utbildning inom IT, alternativt har relevant arbetslivserfarenhet inom området


* Har goda kunskaper samt intresse för IT
* Är flytande i svenska och engelska, både i tal och i skrift
* Innehar körkort B


Vi ser gärna att du själv arbetat som konsult inom IT branschen tidigare och nu vill utvecklas mot projektledning. Har du läst en kurs inom projektledning eller har arbetslivserfarenhet inom området ser vi även det som meriterande för tjänsten.

Som person är du resultatinriktad, du är mån om att se resultat i det du gör och självständigt driva ditt arbete framåt för att åstadkomma detta. Vidare är du lösningsorienterad och värdesätter samarbeten med dina kollegor samt har viljan och ambitionen att utvecklas vidare i din roll. Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs med att ha flera projekt och arbetsuppgifter igång samtidigt.

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Lön: Fast månadslön
* Placering: Hagfors , någon dag i veckan kan du sitta på kontoret i Karlstad
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och voestalpine group-IT. önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET
voestalpine är en ledande europeisk stålkoncern och ett av Österrikes största företag som med cirka 500 produktions- och säljbolag finns representerat i mer än 60 länder. I Sverige ingår bl.a Uddeholms AB i Hagfors och voestalpine Precision Strip AB i Munkfors.

voestalpine group-IT är koncernens IT-bolag med drygt 600 medarbetare i 5 länder och med huvudkontoret i Linz i Österrike. voestalpine group-IT AB är det svenska dotterbolaget som har hand om alla IT-system och all IT-infrastruktur åt de nordiska koncernbolagen. Bolaget ansvarar för utveckling, drift och support av våra kunders olika IT-system så att de ska kunna optimera alla sina kritiska affärsprocesser inom bl.a försäljning, order, inköp, produktion, lager, logistik, underhåll och ekonomi.

Arbetslivserfarenhet

Projektledare, IT: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

heltid
8-17
Olivia Jutered
Fridhemsgatan 2, 70232 Örebro
Academic Work
Fridhemsgatan 2
70232 Örebro
Ange referens 15005029Escape Room Stockholm