Lärare år 4-6


Arbetsgivare: Laxå kommun
Arbetsort: Laxå
Publiceringdatum: 2018-04-06

Välkommen till Laxå kommun

Laxå kommun är en liten kommun i södra Närke som satsar inför framtiden. Medvetna satsningar görs för att stärka kommunen inom näringsliv, arbetsmarknad samt boende med kvalitet.

Laxå kommun ligger strategiskt mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Kommunen består av de mindre orterna Finnerödja, Hasselfors, Röfors och Tived samt huvudorten Laxå. Genom centralorten Laxå passerar E20 och utmed detta område erbjuder kommunen tomtmark med mycket bra skyltläge. Idag är det ett aktivt område för handel, industri och serviceföretag.

Laxå var förr en järnvägsknut av dignitet och idag märks det på de goda tågförbindelserna vi har till framför allt Stockholm och Göteborg men också till Hallsberg, Kumla och Örebro. Inom hela Laxå kommun har vi mycket fin och vacker natur med riktigt stora skogar och många fina sjöar. I kommunen finns Tivedens Nationalpark som varje år har cirka 100 000 besökare.

Vi söker dig som är lärare år 4-6 till helt nybyggda Finnerödja skola. På Finnerödja skola, som är en F-6 skola, arbetar vi flexibelt med struktur och kvalité. Tillsammans vill vi erbjuda varje barn de bästa förutsättningarna för sitt lärande varje dag! Rektor, lärare och elever har tillsammans arbetat fram gemensamma grundvärderingar och allt arbete på skolan genomsyras av ett förhållningssätt som vilar på läroplanens värdegrund. På skolan visar elever och alla vuxna respekt för sina kamrater och medarbetare, genom att ta hand om varandra och bidra till god kamratskap och arbetsmiljö. Vi prioriterar att alla elever känner att de är en del av en helhet, där de är delaktiga och blir sedda.

Till hösten påbörjas även ett spännande 3-årsprojekt tillsammans med forskare ifrån Örebro universitet. Syftet med projektet är att tillsammans forma en modell för lärande och hållbar utveckling med maten och skolmåltiderna som utgångspunkt. På så vis blir eleverna intresserade och engagerade i miljö och sociala frågor. De får lära sig att det går att påverka genom demokratiska arbetsformer. Personal och elever ska tillsammans göra skolmåltiden till ett nav för lärande och hållbar utveckling. Vår höga pedagogiska kvalité skapar vi genom att hela tiden utmana och utveckla våra arbetsmetoder. Till hösten är vi även med i Skolverkets nationella skolutvecklingsprogram ?Specialpedagogik?.

Arbetsuppgifter
? Du arbetar enligt läroplanen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Att tillsammans med övrig personal planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet
? Att tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
? Att bidra till att utveckla skolan utefter de mål och styrdokument som finns
? Samarbete i arbetslaget samt i organisationen
? Föräldrakontakt
Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare. Vi ser att du är en person som med stor entusiasm och genuint intresse omsätter läroplanen i praktiken. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Heltid, tillsvidare.
Tillträde enligt överenskommelse.
Urval sker löpande.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas vid eventuell anställning.
Vi undanber oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kompetenser

• Specialpedagogik
• Lärarlegitimation

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Rektor Camilla Claesson, Telefonnummer: 0584-473283
Lärarförbundet Birger Johansson, Telefonnummer: 076-80 31 400
Postgatan 2-4
Laxå kommun
Postgatan 2-4
69580 LAXÅ
Ange referens 28/18Escape Room Stockholm