Klasslärare åk 4 till Atlasskolan


Arbetsgivare: Linköpings kommun
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2018-04-26

Om Utbildningsförvaltningen
Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden.

För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov.

Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!


Om arbetsplatsen
Atlasskolan är en interkulturell F-6 skola som ligger på Garnisonen. Hela området är kulturminnesmärkt och skolan är ett före detta logement. Vi har högt i tak – på alla vis!

Vi vill att våra elever ska bli kosmopolitiska världsmedborgare med hög interkulturell och demokratisk kompetens för att i framtiden kunna verka i en globaliserad värld. Vår inriktning är språk. Det innebär att våra elever har dubbelt så många timmar i engelska som i en vanlig grundskola och att eleverna redan från årskurs 1 kan välja att bekanta sig med spanska som elevens val. Från och med årskurs 4 väljer våra elever ett nytt modernt språk – franska, spanska eller tyska. Flera av våra legitimerade lärare har internationell bakgrund vilket ger oss ett dynamiskt och spännande kollegium där omtanken och skrattet aldrig är långt borta. På skolan finns två sektioner för elever vars föräldrar vistas tillfälligt i Sverige som gästföreläsare, specialister på olika områden eller som internationella nyckelpersoner inom näringslivet. Undervisningen i dessa två sektioner sker på engelska. För närvarande har vi också en liten brasiliansk klass med barn vars föräldrar arbetar med SAAB:s försäljning av JAS till Brasilien. Vi har 37 modersmål bland elever och personal på Atlasskolan.

Atlasskolan ligger centralt och vi har gångavstånd till det mesta – eklandskapet på Tinnerö, City, Trädgårdsföreningen, Gamla Linköping och Valla friluftsområde för att nämna några besöksmål. Våra lokaler är ändamålsenliga och bra tekniskt utrustade. Vi har höga förväntningar på varandra och på våra elever vilket har gett oss goda resultat genom åren. Vårt motto är: ”Alla barn är allas barn!”

Om du vill bli en av våra medarbetare erbjuder vi också väldigt gott hembryggt kaffe, glada skratt och en intellektuellt utmanande arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning
Undervisning i svenska och SO-ämnen samt en bildlektion per vecka i årskurs 4 och 5. Delat mentorskap ingår i tjänsten. För den högre tjänstgöringsgraden ingår vissa timmar läxläsning på mellanstadiet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är lärare med legitimation och behörighet i svenska och samtliga SO- ämnen.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara trygg, stabil och förhålla dig på ett sätt som är anpassat efter situationen och barnen. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar dessa på bästa tänkbara sätt. Du ser det som en självklarhet att ta egna initiativ och uppnå resultat. Vidare är du lugn, stabil och klarar av stressiga situationer.

Då vårt motto är "Alla barn är allas barn!" är det viktigt att du värdesätter olikheter och förstår hur kultur och bakgrund samspelar samtidigt som du är lyhörd och samarbetar väl med barnen på skolan. Du löser konflikter på ett konstruktivt sätt och är tydlig i ditt sätt att kommunicera samt att du arbetar väl tillsammans med andra. Vidare ser vi att du känner stolthet över ditt viktiga arbete och tillför energi och engagemang till både barnen och arbetsgruppen.

Information om tjänsten
Tillträde: 2018-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80 - 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 1058


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Monika Shaffeir, Rektor, Telefonnummer: 013 20 75 10
Monika.Shaffeir@linkoping.se
Apotekaregatan 13C, 582 24, Linköping
Linköpings kommun
Linköpings kommun, Utbildningsförvaltningen
58181 LinköpingEscape Room Stockholm