Stödpedagog/stödassistent till korttidsboende inom vht funktionshinder


Arbetsgivare: Sölvesborgs kommun, Verksamhet Funktionshinder
Arbetsort: Sölvesborg
Publiceringdatum: 2018-05-08

Om Sölvesborgs kommun
Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här och vi har en vision om att vara 20 000 invånare år 2020. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; värme, närhet och engagemang ska genomsyra allt vi gör.

Omsorgsförvaltningen består av fyra verksamhetsområden: myndighet och kontroll, särskilt boende, hemtjänst och funktionshinder. Totalt är vi ca 650 medarbetare. Vår värdegrund bygger på att vi ska bemöta varje människa med respekt, och vi strävar mot att alla våra brukare ska ingå i en positiv och levande gemenskap som ger trygghet och glädje i vardagen.

Placering: Björnlyckan, Sölvesborgs kommun.
Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar som är beviljade korttidsvistelse/korttidstillsyn enligt LSS.

ARBETSUPPGIFTER
Din uppgift blir att stärka/handleda barn och ungdomar under deras vistelse på vårt korttidsboende Björnlyckan. I dina arbetsuppgifter ingår att handleda barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar i deras dagliga aktiviteter. Arbetet planeras tillsammans med den enskilde efter önskemål, förutsättningar och speciella behov. Vi vistas mycket ute i naturen då vi arbetar med olika tema. Vi arbetar efter tydliggörande pedagogik. Genom sinnesstimulering, social gemenskap, skapande, data, musik erbjuds individen variation och möjlighet att utvecklas.
Vi planerar och genomför meningsfulla fritidsaktiviteter för de ungdomar som vistas hos oss. Vi arbetar i arbetslag samt i nära samverkan med föräldrar.

Våra verksamhetsmål är att ge goda förutsättningar till våra barn/ungdomar att leva ett självständigt, meningsfullt och aktivt liv i gemenskap med andra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot funktionshinder, eller är socialpedagog, fritidsledare eller undersköterska med utbildning/inriktning mot funktionshinder eller har annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig.
Det krävs att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med intellektuella och psykiska funktionsnedsättningar.
Du ska ha kunskaper i TEACCH- pedagogik, Studio 3, lågaffektivt bemötande samt kunskaper om olika funktionsnedsättningar.
Du ska arbeta lågeffektivt, ha god kunskap gällande teckenspråk samt arbeta med schema, sociala berättelser och seriesamtal.
Du ska vara flexibel och ansvarstagande, ha brukarens behov i fokus och ha ett stort intresse och engagemang för arbetsuppgifterna.
Du är målinriktad, har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad, engagerad, kreativ och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort krävs.

ÖVRIGT
Vi arbetar enligt flexibel arbetstidsmodell vilket ger oss möjlighet att påverka våra arbetstider.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi välkomnar sökande oavsett etnisk tillhörighet, könsidentitet eller könsuttryck, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Kompetenser

• Korttidshem/Korttidsboende, LSS

Arbetslivserfarenhet

Stödassistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Deltid. Grundtjänst 75 %, dagstjänstgöring, arbete varannan till var tredje helg. Möjlighet till önskad sysselsättningsgrad.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse., upphör: 2019-06-30 . Vikariat.
Radmila Vujic, Enhetschef, Telefonnummer: 0456-81 67 35
Maria Lindros, Kommunal, Telefonnummer: 0456- 81 68 06
29480
Sölvesborgs kommun, Verksamhet Funktionshinder
Sölvesborgs kommun
29480 SÖLVESBORG
Ange referens 76/18Escape Room Stockholm