Pedagogiskt ansvarig studie- och yrkesvägledare


Arbetsgivare: Work for you AB
Arbetsort: Gotland
Publiceringdatum: 2018-05-08

Vi ska bli bäst på att få folk i jobb!

Vill du arbeta i ett företag med tydliga värderingar, där människan är i fokus? Work for you stärker personer som står utanför eller vill ta nästa steg på arbetsmarknaden genom att sälja och leverera arbetsmarknadstjänster, vuxenutbildning, bemanning och rekrytering. Vi har varit en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen sedan 2007. År 2014 blev även utbildningsföretaget Infokomp en del av koncernen.

Läs mer på www.workforyou.se

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare med pedagogiskt ansvar till vår nya utbildning Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM) där vi ska utbilda vuxna till arbete och/eller högre utbildning.

Beskrivning av tjänsten

I YSM ligger fokus på att kombinera fördjupad studie- och yrkesvägledning med individuellt planerade insatser (moduler), som exempelvis språkträning, undervisning i kärnämnen, praktik, yrkesinformation och samhällsinformation. Målet med insatsen är att ta fram en tydlig och genomförbar planering för deltagarnas framtida yrkes- eller studieval, och att stärka deras förutsättningar att lyckas genomföra denna plan.

Tillsammans med en administrativ samordnare kommer du att ansvara över det operativa genomförandet av tjänsten. Du har även ett övergripande pedagogiskt ansvar för de undervisande vägledarna och för att kvalitetssäkra den studie- och yrkesvägledning som ges.

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare kommer du bland annat att:

• Stötta och handleda undervisande SYV samt säkerställa användandet av professionella vägledningsmetoder i individuella samtal, och i förekommande fall gruppvägledning.
• Ansvara för att vägledningsinsatserna anpassas så att deltagarna kan uppnå målsättningen med utbildningen.
• Tillhandahålla relevant information och utbildningsmaterial till undervisande SYV och andra lärare.
• Säkerställa efterfrågat innehåll i utbildningsintyg och slutredovisning, samt skriva under respektive utbildningsintyg och slutredovisning.
• Ha pedagogiskt ansvar över maximalt tre av våra leveransområden.

Personliga egenskaper

För att lyckas med uppdraget ser vi att du är ansvarsfull, självgående och välstrukturerad, vilket innebär att du organiserar och prioriterar mellan arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Då elevernas studier varierar i upplägg är det viktigt att du är öppen för olika arbetssätt samt flexibel i samarbetet med andra. Som person bör du vara engagerad och utåtriktad, med en positiv inställning. Du har förståelse för människors olika förutsättningar, ett stort tålamod och ett coachande förhållningssätt.

För att du ska trivas hos oss är det avgörande att du förutom en passion för pedagogik även delar och efterlever våra värderingar: Bemötande, Empowerment, Affärsmässighet och Professionalitet.

Kvalifikationer

Studie- och yrkesvägledarexamen om 180 högskolepoäng samt minst fem (5) års erfarenhet inom yrket.

Övrigt

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med utvecklingsmöjligheter. Vi ser mångfald som en tillgång och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocess

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar inte emot några ansökningar via brev eller e-post, följ länken nedan för att registrera din ansökan redan idag.

Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Ort: Visby

Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Ylva Andrén, regionchef Stockholm
ylva.andren@workforyou.se
070 483 52 71

Välkommen med din ansökan!

Kompetenser

• Studie- och yrkesvägledning
• Studie- och yrkesvägledarexamen

Arbetslivserfarenhet

Studie- och yrkesvägledare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

-
-
Norgegatan 2
Work for you AB
Norgegatan 2
16432 KistaEscape Room Stockholm