Legitimerad lärare till korttidsskolan Bryggan


Arbetsgivare: Linköpings kommun
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2018-06-27

Om Utbildningsförvaltningen
Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden.

För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov.

Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!


Om arbetsplatsen
Korttidsskolan Bryggan vänder sig till elever i åk 1-9 i Linköpings kommun som av någon orsak är i akut behov av en tillfällig "time out" från hemskolan. Skolan bedriver en liten undervisningsgrupp med hög personaltäthet, där skoldagen är strukturerad och samarbetet med hemskolan är kontinuerligt. Kontakten med vårdnadshavare är tät och samverkan sker med aktuella externa kontakter.

Vi söker nu en lärare på 100% till Korttidsskolan Bryggan under läsåret 2018/2019.

Arbetsbeskrivning
Din roll är att arbeta med pedagogiska kartläggningar av elever som kommit till Bryggan för en kortare tid. Du kommer också att arbeta med elevens kunskapsutveckling i samarbete med elevens hemskola. Som lärare på Bryggan får du möjlighet att arbeta nära eleven med stor frihet att utforma och påverka arbetet.

Varannan vecka erbjuds handledning, som stöd i ditt vardagliga arbete.

Arbetsplatsen ligger uppe på Garnisonsområdet i Linköping.

Kvalifikationer
Du har lärarlegitimation med behörighet i ma, no och teknik åk 4-9. Det är även önskvärt med specialpedagogisk utbildning med inriktning mot matematik alternativt läs- och skrivutveckling. Körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i mindre undervisningsgrupp samt erfarenhet av elever med psykosociala svårigheter.

Arbetet med pedagogiska kartläggningar innebär att höga krav ställs på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt är en självklarhet för dig. Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor, lyssnar in och skapar förståelse samtidigt som du agerar och är flexibel vid förändringar.

Är du medarbetaren som kan förändra och göra skillnad både för dig själv och för andra? Har du förmåga att tänka utanför boxen och tillsammans göra det möjliga möjligt? Då är du välkommen att söka dig till oss!

Information om tjänsten
Tillträde: 2018-08-08

Anställningsform: Visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 1491


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Kompetenser

• Lärarlegitimation
• Specialpedagogik

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Visstidsanställning läsåret 2018/2019 med goda möjligheter till förlängning.
Heltid
Tora Borén, Facklig representant Lärarförbundet, Telefonnummer: 010-1031323
tora.boren@regionostergotland.se
Johanna Svensson, Rektor, Telefonnummer: 013-294102
johanna.svensson@linkoping.se
Brigadgatan 14
Linköpings kommun
Linköpings kommun, Utbildningsförvaltningen
58758 LinköpingEscape Room Stockholm