Verksamhetschef, Vårdcentralerna Kisa och Österbymo


Arbetsgivare: Region Östergötland
Arbetsort: Ydre
Publiceringdatum: 2018-06-28

Vill du vara med på vår resa och bygga framtidens bästa primärvård? Vi söker nu dig som vill vara med och driva och utveckla primärvården som verksamhetschef på Vårdcentralerna Kisa och Österbymo!

Från mars 2017 är primärvården i Östergötland samlad i en gemensam organisation, Primärvårdscentrum. Vi vill skapa en stark primärvård i länet för att klara hälso- och sjukvårdens framtida utmaningar och för att kunna ge en god och kostnadseffektiv vård.

Inom primärvården vill vi vara ett tryggt och förtroendeingivande förstahandsval för medborgarna i behov av hälso- och sjukvård. Till de patienter som behöver vill vi erbjuda sammanhållna vårdprocesser och god kontinuitet.

Kisa och Österbymo är två organisatoriska enheter men med en gemensam ledning och har tillsammans drygt 12 500 listade personer. Båda är förlagda i södra Östergötlands glesbygd vilket ibland ställer särskilda krav på flexibilitet och individuella lösningar för våra patienter. Verksamheterna har lite drygt 50 medarbetare och består av läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral, sköterskeledda specialistmottagningar, psykosocialt team, dietist, undersköterska och administratörer. Vi har också ett unikt mobilt äldrevårdsteam vars uppdrag är att jobba proaktivt för de multisjuka äldre i nära samarbete med respektive kommun. Vi samarbetar även med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vårdcentralen arbetar aktivt med verksamhetsförlagd utbildning för studenter i samverkan med LiU Medicinska fakulteten. Verksamheten har en engagerad personalgrupp med hög kompetens, som trivs tillsammans.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med medarbetarna vill vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Kisa och Österbymos vårdcentral. Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhetens kvalitet, resultat, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö.

Uppdraget innebär att:


• Leda och utveckla enhetens planerings- och förbättringsarbete, tillsammans med medarbetarna, för att möta befolkningens behov av god hälso- och sjukvård
• Tillsammans med medarbetarna utveckla primärvårdens vision
• Sätta mål för enheterna och följa upp dessa
• Stimulera fortsatt kvalitetsutveckling
• Driva fortlöpande förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån uppsatta mål
• Samverka med sjukhus, kommun och andra aktörer
• Tillsammans med medarbetarna skapa förutsättningar för teamarbete, där individerna kan utvecklas och bidra med sin fulla potential i teamet
• Tillsammans med medarbetarna skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett tillåtande arbetsklimat

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom för verksamheten relevant område, samt kunskap och erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledar- eller chefsuppdrag, med fördel från en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av arbete inom primärvård ser vi det som särskilt meriterande. Vi ser gärna att du även har utbildning inom ledarskap, förbättringskunskap och projektledning.

Personliga kompetenser
Vi söker en ledare som ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och har ett strategiskt förhållningssätt. Du är en person med god förmåga att leda, motivera och samordna grupper samt att skapa engagemang och delaktighet. Du samarbetar bra med andra människor, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att ditt budskap når fram. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Tjänsten som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen inom Region Östergötland.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Produktionsenhetschef Mara Kosovic, 010-104 31 44.

Fackliga företrädare:
SACO, Josefin Kilebrand, josefin.kilebrand@regionsostergotland.se
Vision, Ann-Marie Sjöberg, ann-marie.e.sjoberg@regionostergotland.se
Läkarförbundet, Leif Fransson, leif.fransson@regionostergotland.se
Vårdförbundet, Elisabet Hagström, elisabet.hangstrom@regionostergotland.se
Kommunal, Ann-Marie Petersson, Anne-Marie.Petersson@regionostergotland.se


Ansökan
Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2018. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med registrering i systemet, kontakta kundtjänst CVU-direkt 010-103 60 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland


Arbetslivserfarenhet

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Torggatan 2
Region Östergötland
Torggatan 2
57060 YdreEscape Room Stockholm