Förskolechef


Arbetsgivare: Ulricehamns kommun, Verksamhet Förskola
Arbetsort: Ulricehamn
Publiceringdatum: 2018-06-29

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

I Hökerums förskoleområde ingår förskolorna, Hökerums förskola, Nitta förskola och Älmestads förskola. Förskolorna har ett väl utvecklat samarbete och det finns en struktur som stödjer utveckling, förändring och en strävan efter god kvalitet i verksamheten. Expeditionen finns i Hökerum, där förskolechef är stationerad tillsammans med andra skolledare och skolassistent.

Till Hökerums förskoleområde söker vi nu en engagerad förskolechef!

ARBETSUPPGIFTER
Som förskolechef är du ansvarig för förskoleverksamheten i ditt område. Du kommer att inneha bland annat personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och ansvarar för det pedagogiska ledarskapet och förskolans utvecklingsarbete som du initierar och driver inom dina enheter. I rollen ingår att använda dig av ett professionellt kvalitetsarbete där hörnstenarna styrdokument, målformulering, genomförande och utvärdering ingår. Som förskolechef arbetar du för en hög kvalitet av förskoleverksamheten i kommunen utifrån de lagar och förordningar som styr förskolan.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är en motiverande ledare som styr genom tydlighet, där du kommunicerar dina förväntningar till din personal och förser dem med de befogenheter som krävs för uppdraget. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet inom din verksamhet på ett effektivt sätt och utefter att nå mål och kvalitet genom hela verksamheten. Du anpassar dig, ditt ledarskap och verksamheten utefter ändrade omständigheter och behov.

Du har ett problemlösande och kreativt förhållningssätt till ditt arbete och till olika situationer som uppstår. Vi ser också att du skapar och uppmuntrar till laganda bland kollegor och medarbetare. Vidare har du ett intresse för barns olika förutsättningar och av att arbeta lösningsfokuserat för att tillgodose deras individuella behov. Du har ett strategiskt synsätt där du kan se framtidens behov och utveckling inom både ditt förskoleområde, som verksamhet Förskola och hela sektor lärande i ett långsiktigt perspektiv.

För att uppfylla de kompetenskrav som ställs vill vi att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Genomförd statlig rektorsutbildning är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av förskolans verksamhet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande ställning. B-körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten.

ÖVRIGT
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Arbetslivserfarenhet

Förskolechef: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Malin Molid Svenningsson, Verksamhetschef Förskola
Facklig företrädare nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0321-595000
Höjdgatan Ulricehamn
Ulricehamns kommun, Verksamhet Förskola
Höjdgatan
52386 Ulricehamn
Ange referens A796672Escape Room Stockholm