Vill du jobba med SL - trafikens tunnelbanefordon?


Arbetsgivare: Trafikförvaltningen
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-07-05

Om tjänsterna

Vi söker två affärsförvaltare med specifika inriktningar inom projektsamverkan och avtalsförvaltning till Trafikförvaltningens trafikavdelning. Arbetsgruppen har ett komplext uppdrag där de olika delarna sammanflätas och är helt vitala för att tunnelbanans fordon ska kunna leverera den trafik som krävs idag och imorgon, kostnadseffektivt och med rätt kvalitet.


Har du god känsla för att koordinera och ta emot projekt i linje med en fastställd strategi?

Som affärsförvaltare inriktad mot projektsamverkan bistår du Trafikförvaltningen med uppföljning, kravställning och styrning av interna projekt som berör tunnelbanans fordon. Du kommer även att jobba med följande: bidra till en fortsatt utveckling av metodiken för mottagnings- och överlämningsarbetet bidra till en förbättrad struktur och process för hanteringen av pågående och framtida projekt inom den förvaltande organisationen ansvara för att ägar- och förvaltningsperspektivet kommuniceras till de olika projekten ta emot projekt på ett strukturerat sätt agera ordförande i beställargrupper och bistå i styrgruppsarbete se till att olika projekt inom området levereras på bästa tänkbara sätt planera och beställa kommande projekt.

Du är en naturlig ledartyp, gärna med erfarenhet av projektledning och/eller projektstyrning. Du behöver ha erfarenhet av fordonstekniska frågeställningar och ha ett intresse för spårfordon. Det är meriterande med kunskap om tillgångsförvaltning samt kunskap om komplexa entreprenörsavtal. Vi ser även gärna att du har kunskap om kravställning kopplat till spårfordon och kännedom om hur spårfordon upphandlas och tas i bruk.Är du en klippa på avtalsförvaltning och vill bygga affärsmässiga relationer med entreprenörer?

Att jobba som affärsförvaltare inriktad mot avtalsförvaltning hos oss innebär bland annat att du ansvarar för den löpande uppföljningen av entreprenörens prestation och avtalsuppfyllnad, som en mycket viktig del i att SL ska kunna leverera den tunnelbanetrafik som krävs nu och i framtiden. Du säkerställer även att Trafikförvaltningen har den kunskap som krävs om fordonens skick och prestation, som även utgör en viktig del i det löpande tillgångsförvaltningsarbetet. Avtalsförvaltningen utgör en central del i gruppens arbete och en god och väl utvecklad samverkan med övriga funktioner är helt avgörande för att uppdraget ska bli lyckosamt. Du kommer också att jobba med följande:
koordinering av det avtalsuppföljande arbetet inom avtalsområdet fordonsunderhåll och depådrift säkerhetsställande att fordonen förvaltas i linje med Trafikförvaltningens mål och planer, delvis innebärande att fordonsunderhållet och den operativa fordonsförvaltningen håller avtalad nivå utveckla avtalet i tillämpliga delar genom exempelvis tilläggsavtal, överenskommelser och utarbetad praxis.

För att lyckas bra i rollen behöver du ha erfarenhet av förvaltning och utveckling av komplexa entreprenörsavtal. Det är också nödvändigt med kunskap om, och ett intresse för fordonsfrågor. Det är meriterande om du har kunskap om tillgångsförvaltning och/eller upphandling av entreprenörer. Du samarbetar mycket och tar hjälp av dina kollegor i teamet. Det är viktigt att du kan skapa och bibehålla affärsmässiga relationer med externa samarbetsparter och entreprenörer. Vi vill att du är en god kommunikatör med förhandlingsvana som tycker om att vårda relationer både på internt och externt.


Att jobba hos oss

Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2 860 000 resenärer. Det betyder att din insats gör skillnad. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor bidrar du till Stockholms samhällsutveckling i en organisation som ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.

För att lyckas med uppdraget bygger vårt arbete på vår värdegrund som kortfattat sammanfattas med orden: öppenhet, kompetens, pålitlighet, samverkan.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en uppsjö av lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.


Vem är du?

Vi söker dig som vill få möjlighet att påverka och utveckla kollektivtrafiken i Stockholms län. Du kommer att jobba i en verksamhet som är världsledande inom miljöarbete och som inspirerar andra att följa efter. Här händer mycket spännande och du som trivs med frihet under ansvar och högt i tak kommer att trivas!
Du är utbildad inom teknik eller har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom fordonsområdet. Du ska ha erfarenhet av något av följande:
förvaltning och utveckling av komplexa entreprenörsavtal fordon- och tillgångsförvaltning kravställning på/eller utveckling av spårfordon
Som person är du:
duktig på att se frågeställningar ur ett brett perspektiv med ett analytiskt, pragmatiskt och lösningsorienterat angreppssätt öppen för att frågor och arbetsuppgifter kan vara komplexa och kräver en god förståelse för de olika intressenternas behov och förutsättningar bekväm med att få ett stort ansvar för att driva aktuella frågor framåt och bidra till att förbättra och utveckla gruppens arbetssätt kunnig när det gäller att skriva formella brev, rapporter och beslutsdokument och skriver obehindrat på svenska och engelska.


Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar om tjänsten? Välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Nysten mikael.nysten@sll.se Om du har frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Jannica Chinos jannica.chinos@sl.se


Välkommen med din ansökan redan i dag. Vi kommer att ha ett sommaruppehåll i rekryteringsprocessen under juli och återuppta den igen i augusti.

Var med och utveckla framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss. Som en del av Stockholms läns landsting ansvarar vi för att alla som bor i eller besöker länet, ska kunna resa med en modern, tillgänglig och säker kollektivtrafik. Med oss tar du dig fram smidigt och miljövänligt på land och till sjöss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetslivserfarenhet

Järnvägsingenjör: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Heltid
Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Kontorstider
Tillsvidare
Jannica Chinos
jannica.chinos@sl.se
Lindhagensgatan 100
Trafikförvaltningen
Lindhagensgatan 100
10573 StockholmEscape Room Stockholm