Företagsam chef för barn och unga LSS


Arbetsgivare: Clockwork Mora AB
Arbetsort: Mora
Publiceringdatum: 2018-07-06

Om oss
Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon.

Enheten för individ och familjomsorgen har i uppdrag att verkställa beslut om insats för barn och ungdomar på korttidsboende och fritids samt verkställa beslut om instatsen kontaktpersoner och avlösarservice. Enheten ingår i socialförvaltningen som består av ca 700 medarbetare med en budget på drygt 504 miljoner. Förvaltningen kommer från och med den 1 januari 2019 gå in i en ny organisation som består av fyra avdelningar; särskilt boende, ordinärt boende, arbete och integration samt familj- och individomsorgen.

I vår nya organisation förstärker vi med fler chefer och söker nu en enhetschef för barn och unga LSS som vill vara med och bygga upp vår nya organisation!Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill leda och utveckla en modern verksamhet för korttidsboenden och fritids Solglimten och Rasmus. I rollen ansvarar du även för att verkställa beslut om kontaktpersoner och avlösarservice. Som enhetschef kommer du ges möjlighet att utveckla, leda och följa upp avdelningens verksamheter med medborgaren/kunden i fokus. Du har det övergripande personal-, arbetsmiljö-, budget och resultatansvaret för verksamheten där du är direkt chef för 17 medarbetare och ca 50 kontaktpersoner/avlösare.

I din roll ansvar du för att kontinuerligt analysera och utveckla avdelningens verksamheter i enlighet med gällande lagstiftning och styrdokument kopplat mot de politiskt uppsatta mål och fattade beslut som finns. Ett viktigt mål är att utveckla en hälsofrämjande arbetsplats med en god arbetsmiljö.

I din roll förväntas du, utifrån det löpande analysarbetet, initiera och driva igenom nödvändiga åtgärder för att förbättra och utveckla verksamheten. Du svarar också för omvärldsbevakning inom avdelningens verksamhetsområde. Som enhetschef jobbar du nära övriga chefer på avdelningen och rapporterar till avdelningschef för individ- och familjeomsorgen. Körkort för personbil (B-körkort) är ett krav.

Din profil
Vi söker dig med högskoleexamen eller annan kompetens som vi bedömmer likvärdig, samt goda kunskaper i gällande lagrum inom verksamhetsområdet. Du har dokumenterad erfarenhet från arbete inom sociala sektorn och gärna erfarenhet att verka i en politiskt styrd organisation. En förutsättning för uppdraget är chefserfarenhet med mycket god förmåga att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Mycket viktigt att du är tydlig och engagerad i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt vilket också innebär att du lyssnar och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara för berörda.

Du har en god samarbetsförmåga, ett positivt förhållningssätt och har en förmåga att kunna skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Vidare är du flexibel och har förmågan att prioritera ett strategiskt arbete.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 12 augusti 2018. För ytterligare information om Mora kommun och socialförvaltningen läs gärna mer på: www.mora.se/Stod--omsorg/

Arbetslivserfarenhet

Enhetschef inom socialtjänst: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Marit Sandgren, Telefonnummer: 0733-512729
marit.sandgren@clwork.se
Kyrkogatan 1
Clockwork Mora AB
Kyrkogatan 1
79230 Mora
Ange referens 4604Escape Room Stockholm