Rektor till Sandbackaskolan F-3


Arbetsgivare: Kungälvs kommun, Grundskola ledning.
Arbetsort: Kungälv
Publiceringdatum: 2018-07-30

Kungälvs kommun som arbetsgivare har ca 3800 medarbetare som arbetar för att göra Kungälv till en attraktiv kommun för våra medborgare samt våra besökare. I Kungälvs kommun har vi ett gemensamt uppdrag och ett gemensamt mål - att ge så god service som möjligt åt kommunens medborgare. Det är din kompetens, ditt förhållningssätt och dina värderingar som avgör upplevelsen hos våra medborgare.

Sandbackaskolan är en grundskola med verksamheterna, F-6, fritidshem samt den kommunövergripande verksamheten grundsärskola åk 1-6. Skolan har en tillgång i stor mångfald om olika språk, kulturer och levnadssätt. Under flera år har fokus på skolan varit ”Alla lärare är språklärare” och skolbiblioteket har byggts upp som hjärtat i verksamheten. Arbetet har lett till utveckling av elevernas läskunnighet på ett sätt som har uppmärksammats i hela Sverige. På Sandbackaskolan har man också lagt stor vikt på trevligt bemötande, trygghet och alltid barnet i fokus. Sandbackaskolan har två rektorer, en för F-3 och en för 4-6.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en rektor för F-3 som ska ta över när nuvarande går i pension efter många år på skolan. Du har ett eget ansvar för F-3 men förväntas ha ett tätt samarbete med rektor för 4-6. I arbetet ingår personalansvar med arbetsmiljöansvar vilket förutsätter god kunskap inom arbetsmiljöområdet framförallt systematiskt arbetsmiljöarbete. Det ingår även lönesättning, medarbetarsamtal och facklig samverkan. Du har även verksamhetsansvar och ekonomiansvar.

Fritidshemmens och förskoleklassernas verksamhet är en stor del av uppdraget och fokus kring elevhälsa där särskilt dess förebyggande arbete är viktigt. Det ingår också att organisera skolan genom tjänstefördelning, ekonomisk planering och löpande frågor samt deltagande i Kungälvs kommuns ledningsgrupp för grundskolan. Vi vill att du leder skolan och vidareutvecklar till en arbetsplats där alla medarbetare tar ett utvecklingsansvar samt kommunicerar och reflekterar med varandra om skolans mål och arbete. Eleven är i centrum för ditt arbete och dina beslut. En viktig del av ditt arbete som rektor är att driva den digitalisering som skolan står inför.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill tillvarata och vidareutveckla vår fina skola och har höga ambitioner att bidra till en skola i världsklass. Vi söker dig som tar eget ansvar men ser möjligheterna i tätt samarbete med en till rektor. Vi vill att du har goda kunskaper i skolans styrdokument och rektors uppdrag samt har en god förmåga att kommunicera med elever och föräldrar. Vi vill också att du är en pedagogisk ledare som har alla elevers lärande i fokus, samt förmåga att se hela elevens studiesituation och elevhälsans roll i det. Du behöver också vara beredd på att såväl överta ett framgångsrikt arbetssätt som att utveckla det, samt gärna brinna för att arbeta i en mångkulturell skola. Vi söker dig som har god förmåga att lyfta varje medarbetare och sprida en positiv stämning. Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av att arbeta med digitalisering. Du ska vara naturligt intresserad av aktuell forskning och omvärldsbevaka. Skolan är föränderlig och det är viktigt att du som ledare ligger i framkant.

Som ledare i Kungälvs kommun förväntar vi oss att du har;
Förmåga att tydligt kommunicera, omsätta och leda mot vision, tydliggöra uppdrag och förankra ansvar och mandat samt kunna prioritera vid behov.
Ett genuint intresse för medarbetare, få medarbetare att växa och känna sig trygg i sin yrkesroll samt har ett situationsanpassat och utvecklande ledarskap.
Förmåga att förstå komplexa samband och helhet samt ha strategisk kompetens vid processer och utvecklingsarbete.

För tjänsten krävs pedagogisk högskole-eller universitetsexamen. Rektorsutbildning och erfarenhet är meriterande, liksom kompetens kring fritidshem och förskoleklass. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom skola. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du kan närvara vid eventuell intervju någon av nedan datum:
Första intervjutillfälle
31/8 eftermiddag
4/9 för eller eftermiddag

Andra intervjutillfälle
11/9 för eller eftermiddag

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Kompetenser

• Personalansvar
• Verksamhetsansvar

Arbetslivserfarenhet

Rektor: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Amela Filipovic, verksamhetschef, Telefonnummer: 0303-239767
Maria Härnborg, Skolledarna, Telefonnummer: 0303-20 76 40
Peter Hvass, Lärarförbundet, Telefonnummer: 0767 - 73 28 77, 0303 - 23 95 01
Marianne Rasmussen, LR, Telefonnummer: 0702 - 916417
Stadshuset KUNGÄLV
Kungälvs kommun, Grundskola ledning.
Ytterbyvägen 2
44281 KUNGÄLV
Ange referens A802896Escape Room Stockholm