Sjuksköterska till BUP vårdavdelning i Malmö


Arbetsgivare: Region Skåne, Skånevård Sund, psykiatri
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2018-08-06

Gör skillnad. Varje dag.

Inom Barn- och ungdomspsykiatri (BUP), Verksamhetsområde slutenvård, finns en akutavdelning, en vårdavdelning samt Velandergården som kombinerar vård med skola.

BUP vårdavdelning utgår från ett familjeperspektiv och vi arbetar utifrån en miljöterapeutisk behandlingsmodell. Avdelningen arbetar med uppdrag som rör observationer, bedömningar, utredningar och behandlingsinsatser för barn och ungdomar upp till 18 år. Under sommaren och vid jul/nyår, slås avdelningen samman med akutavdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill utvecklas i din sjuksköterskeroll och brinner för att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer. Vi erbjuder ett 12 månaders vikariat med dag-, kvälls- samt helgtjänstgöring på schema.

Som sjuksköterska kommer du att, inom ramen för kompetensområdet, genomföra observationer och behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. I dina uppgifter ingår även att i samråd med läkare ansvara för bedömningar och omvårdnadsplaner samt planering och genomförande av omvårdnadsåtgärder. I sjuksköterskans uppgift ingår även att vara arbetsledare för familjebehandlare och skötare. Kontakt med familj och nätverk är en del i omvårdnadsarbetet.

Vi erbjuder dig ett arbete på en välfungerande klinik där heldygnsvården strävar mot ett nära samarbete med vår öppenvård, vår BUP-skola och eventuella andra myndigheter som exempelvis Socialtjänsten. Avdelningsarbetet sker i samverkan mellan de olika yrkeskategorierna. Du kommer att ha tillgång till kontinuerlig handledning och fortbildning. Då vi arbetar med fortlöpande metodutveckling ges du möjlighet att vara med och påverka.

Vi har genomfört ett stort förbättringsarbete som utmynnat i en arbetsmodell med tydlig struktur och fasta rutiner. Förbättringsarbetet följs en tid framöver upp av verksamhetsutvecklare för att mäta måluppfyllelse och säkra vår kvalité. Arbetsmodellen kommer kontinuerligt utvärderas med möjlighet till förbättring och utveckling.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom psykiatri eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, familjer och/eller inom psykiatri ser vi detta som meriterande. Handledarutbildning ser vi också som en fördel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga i denna rekrytering. Du som söker har ett intresse för, och gärna erfarenhet av, utvecklingsarbete. Vidare bidrar du till en god stämning i teamet och verkar för ett fortsatt gott samarbete.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kompetenser

• Vårdavdelning/mottagning
• Legitimation som sjuksköterska

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, grundutbildad: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
Anställningen pågår 12 månader. .
Michelle Jägervi, Enhetschef (semester 16/7-12/8, Telefonnummer: 040- 33 20 79
Lina Sjödin, Sjuksköterska, Telefonnummer: 040-33 17 12
Marie Öhlander, Vårdförbundet, Telefonnummer: 040-33 28 33
Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
Region Skåne, Skånevård Sund, psykiatri
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD
Ange referens A801486Escape Room Stockholm