Ljungenskolan söker lärare i hem- och konsumentkunskap


Arbetsgivare: Vellinge kommun, Ljungens rektorsområde
Arbetsort: Vellinge
Publiceringdatum: 2018-08-09

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap till Ljungenskolan. Du kommer att vara mentor och arbeta i ett lärteam i årskurs 7. I tjänsten ingår även undervisning i grundsärskola, dvs. elever med utvecklingsstörning.

På Ljungenskolan arbetar vi med ämneslärarsystem redan från årskurs 1. Vi har en tydlig förväntan på dig att du har ett formativt förhållningssätt då en del av vår kompetensutveckling under tre år är inriktad mot Bedömning för Lärande, BFL, Dylan Wiliam.

Vi förväntar oss att du har ett lågaffektivt bemötande enligt Ross Greene, CPS (Collaborative Problem Solving).

Du är bekväm med digitala lärverktyg och använder dem aktivt i din undervisning. Det du eventuellt inte redan kan förväntar vi oss att du har en vilja att lära.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Du samarbetar väl med alla yrkeskategorier som finns på en skola. Du är intresserad av skolutveckling och vill gärna arbeta på en av Sveriges absolut bästa skolor!


KVALIFIKATIONER
Legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap

ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande så ansök snarast möjligt.
Vellinge kommun har en policy om rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Vellinge kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kompetenser

• Lärarlegitimation

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid. 100 %
Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-09-08 Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Engin Illyaz, Biträdande rektor, Telefonnummer: 040-42 58 38
Sofie Hardenstedt, Biträdande rektor, Telefonnummer: 040-42 58 47
Heidi Elving, Administrativ chef, Telefonnummer: 040-42 58 51
Per Malmsten, Lärare
Norrevångsgatan 3 Vellinge
Vellinge kommun, Ljungens rektorsområde
Storvägen 2
23642 Höllviken
Ange referens A804753Escape Room Stockholm