Sjuksköterskor till Psykiatriska akutmottagningen i Lund


Arbetsgivare: Region Skåne, Skånevård Sund, psykiatri
Arbetsort: Lund
Publiceringdatum: 2018-08-27

Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatriska akutmottagningen i Lund har öppet dygnet runt och har tre observationsplatser, där både sjuksköterskor, läkare samt skötare arbetar. Mottagningen ansvarar för akuta psykiatriska läkarbedömningar samt har telefonrådgivning av sjuksköterskor för patienter, närstående och vårdgrannar/myndigheter. Upptagningsområdet utgörs av invånarna i mellersta Skåne. Elbehandlingsenheten (ECT) tillhör akutmottagningen och de ansvarar för upptagningsområdets ECT-verksamhet som ger behandlingar måndagar, onsdagar och fredagar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu nya sjuksköterskekollegor till Psykiatriska akutmottagningen i Lund. Vi söker främst dig som är utbildad psykiatrisjuksköterska men även du som är grundutbildad sjuksköterska är välkommen att söka.

Du kommer att arbeta i ett kompetent sjukskötersketeam. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta emot akutpsykiatriska patienter och bedöma dem utifrån deras akuta omvårdnadsbehov tillsammans med sjuksköterskekollegor och läkare. Arbetet kommer även inkludera ett samarbete och samverkan med vårdgrannar samt med myndigheter såsom polis, kriminalvård och socialtjänst.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För ny färdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Specialistutbildning inom psykiatri samt tidigare erfarenhet av psykiatrisk vård är meriterande, men även du som är nyutbildad eller utan psykiatrisk erfarenhet är välkommen att söka. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person är du lugn, trygg och har ett empatiskt bemötande gentemot våra patienter. Du är stresstålig, strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga. Vidare är du driven, engagerad och har lätt för att anpassa dig efter olika situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kompetenser

• Kriminalvård
• Legitimation som sjuksköterska
• Psykiatrisk vård

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, psykiatrisk vård: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Arbetstiden är förlagd dag och kväll. Tjänstgöring förekommer två helger av fem.
Tillsvidareanställning
Gunilla Persson, Sjuksköterska, Telefonnummer: 046-17 41 00
Ann-Kristin Arnoldsson, Enhetschef, Telefonnummer: 070-517 41 43
Vårdförbundet - För lokal avdelning se, www.vard
Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
Region Skåne, Skånevård Sund, psykiatri
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD
Ange referens A802897Escape Room Stockholm