Utvecklingsingenjör - ADAS/ATS


Arbetsgivare: Scania
Arbetsort: Södertälje
Publiceringdatum: 2018-08-30

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.



Om du är en nyfiken, driven och ansvarskännande ingenjör som har viljan och ambitionen att vara med och ta fram framtidens bussar, då är detta jobbet för dig!

Vi inom gruppen RBEC ansvarar för kravställning och utveckling av styrsystem och funktioner på Scanias bussar. Det är viktigt att vi upprätthåller god förståelse för produkten och hur styrsystem och funktioner används av slutkund, så att dessa kan kravställas korrekt.

Arbetsuppgifter

Vi står nu inför ett skifte där tekniken ger oss möjligheten att framföra ett fordon utan förare. Men det lämnar oss med frågan, vad behöver tekniken mer kunna ersätta, mer än själva körningen i sig? Den frågeställningen kommer vara utgångspunkten i din framtida roll hos oss på RBEC.

Du kommer att ha en central roll i utredningen av vilka anpassningar som krävs för att kunna framföra en buss utan förare.

Utgångspunkten för dig blir att samla in kunskap från olika delar av Scania, men även inom VW-koncernen, för att driva framtagningen av de kravställningar som tekniken måste klara av för att kunna ersätta en förare och dennes olika roller i fordonet.

Din profil

Vi söker dig som är kommunikativ och har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en drivande, ansvarstagande och nyfiken problemlösare som vill förstå kundens nuvarande och framtida behov.

Du är utbildad högskole- eller civilingenjör som med fördel har intresse för fordon i kombination med elektronik och mjukvara.

B-körkort är ett krav.

För mer information

Kontakta André Claesson, gruppchef, 08-553 503 98

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior




Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Scania CV AB
Scania
Scania CV AB
15187 Södertälje



Escape Room Stockholm