Specialistläkare sökes till Klinisk kemi Halland


Arbetsgivare: Region Halland, Klinisk kemi Halland
Arbetsort: Halmstad
Publiceringdatum: 2018-10-01

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Klinisk kemi Halland ingår i området Medicinsk diagnostik som är en del av förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa. Inom förvaltningen arbetar cirka 1100 medarbetare där alla är lika viktiga och nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Klinisk kemi är en länsövergripande verksamhet och har 150 medarbetare med laboratorier i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Större ansvarsområden är diagnostik inom allmänkemi, hematologi, specialkemi, molekylärbiologi, blodgaser, koagulation, proteiner och allergi. Vi ansvarar även för verksamheten vid regionens två blodcentraler.

ARBETSUPPGIFTER
Som läkare vid Klinisk kemi är du involverad i alla medicinska aspekter av vår verksamhet. Arbetet ger dig en bred erfarenhet, samtidigt som möjligheter ges till fördjupade kunskaper inom specifika ansvarsområden. Målsättningen är att samtliga läkare ska kunna dela på de flesta arbetsuppgifter och därmed ökas möjligheten att frigöra tid för att driva specifika projekt och utvecklingsarbeten.

För närvarande har vi en överläkare, två specialistläkare och en ST-läkare knutna till vår verksamhet. Du kommer också att arbeta nära andra yrkeskategorier som biomedicinska analytiker, sjukhuskemister, molekylärbiologer m.fl. Läkarens roll är utåtriktad och vi värdesätter en god kommunikativ förmåga. Det innebär bl.a. att du har kontakt med kollegor på andra kliniker och utgör klinikens representant i olika regionala och nationella grupperingar. Huvudsaklig placering är vid laboratoriet i Halmstad, men arbetsuppgifter förekommer vid samtliga orter där vi har verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har specialistkompetens inom klinisk kemi. Om du är i slutet på en pågående ST-läkartjänst i klinisk kemi är du också välkommen att söka. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete inom transfusionsmedicin och/eller forskning.

Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. För att arbeta i vården i Region Halland krävs kunskaper i svenska språket motsvarande minst C1-nivå.

Du som sökande har en god kommunikativ förmåga och en stark ansvarskänsla som innebär att patientens bästa alltid är i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kompetenser

• Klinisk kemi
• Hematologi
• Molekylärbiologi
• Transfusionsmedicin

Arbetslivserfarenhet

Specialistläkare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2019-01-01 eller snarast.
Maria Held, Överläkare, Telefonnummer: 035 13 18 97
För frågor om fackliga företrädare v.g. kontakta, HR Partner, Telefonnummer: 0721-55 27 49
30185 Halmstad
Region Halland, Klinisk kemi Halland
Box 517
30180 HALMSTAD
Ange referens ADH 90/18Escape Room Stockholm