Ekonom/Controller sökes till Höörs kommun


Arbetsgivare: Höörs kommun, Kommunledningskansli
Arbetsort: Höör
Publiceringdatum: 2018-10-04

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1100 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet skall vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.
ARBETSUPPGIFTER
Höörs kommun söker ekonom/controller. Organisatoriskt är samtliga ekonomer samordnade i en ekonomifunktion tillhörande kommunledningskansliet underställt kommunstyrelsen och vi sitter centralt tillsammans. Tjänsten är riktad att i huvudsak arbeta mot arbetsmarknad och integration. Vi söker dig som motiveras av en utmanande och omväxlande roll.
Du kommer att ha en konsultativ roll till våra chefer där dina huvudsakliga ansvarsområden blir att:
Vara ansvarig för att sammanställa budget, bokslut, månadsrapporter/prognoser samt ekonomisk statistik.
Vara resurs i dialogen med cheferna ute i verksamheterna i budgetprocessen, vid månadsrapporterna och vid bokslutet.
Proaktivt arbeta med utveckling av ekonomiadministrativa processer för att bidra till kommunnyttan.
Vara en operativ resurs i att löpande genomföra ekonomiska analyser och utredningar.
Fungera som stöd till verksamheterna i redovisnings- och ekonomistyrningsfrågor.
Bistå ekonomiansvariga i exempelvis utredningar och annat ekonomiadministrativt arbete.
Intern kontroll


KVALIFIKATIONER
Du är civilekonom eller har minst en kandidatexamen med inriktning företagsekonomi. Du får gärna ha goda kunskaper inom redovisning eller ekonomistyrning. Det är meriterande om du har arbetat med redovisning eller ekonomistyrning gärna i kommunal verksamhet, annan politiskt styrd organisation alternativt i en mindre verksamhet där du arbetat brett med ekonomifrågor. Du har god IT-vana och framförallt goda kunskaper i Excel.

Ett starkt driv och utvecklingsvilja är grundläggande förutsättningar för att lyckas i rollen. Du tycker att det är kul med siffror och ekonomi och du har en analytisk förmåga. Du har en känsla för rutiner, processer och ordning och reda. Du är serviceinriktad och tycker om att lösa problem tillsammans med andra. Du är så pass trygg att du klarar en roll som är självständig och som kräver att du tar egna initiativ. Det är viktigt för oss är att du har rätt personlighet och engagemang och att du vill jobba för att göra nytta för samhället och medborgarna.ÖVRIGT
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kompetenser

• Bokslut
• Månadsrapporter
• Redovisning/revision
• Ekonomistyrning
• MS Excel

Arbetslivserfarenhet

Controller: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde efter överenskommelse. .
Linda Andersson, Ekonomichef, Telefonnummer: 0413-281 19
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0413-28000
Södergatan 28 24321 HÖÖR
Höörs kommun, Kommunledningskansli
Södergatan 28
24321 HÖÖR
Ange referens 101/18Escape Room Stockholm