Lärare för Fritidshem på Centralskolan


Arbetsgivare: Sigtuna kommun, Centralskolan
Arbetsort: Sigtuna
Publiceringdatum: 2018-10-08

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Centralskolan är en helt nybyggd skola som ligger i centrala Märsta, en plats för framtidens lärande med fokus på digitalt lärande, språk, hälsa, rörelse och trygghet.
Vi är nu en F-7 skola och kommer att växa till F-9 skola. Vi har 3 Fritidsavdelningar, F-1, 2-3 och Fritidsklubb 4-6.
Våra lärmiljöer är utformade för att möta framtidens lärande, både i skolan och i fritidshemmet.

Vill DU vara en av oss, som med glädje och kunskap utvecklar fritidshemsverksamheten?
Vi har utbildade lärare för fritidshem leder verksamheten tillsammans med engagerade och kunniga fritidsledare och barnskötare.
På skolan är vi totalt ca 350 elever och i fritidshemmen ca 150 elever. Ta gärna kontakt om du är intresserad att jobba hos oss, även längre fram.

Sigtuna kommun gör en större satsning för att ytterligare utveckla fritidsverksamheten med Lgr11 som grund i de pedagogiska planeringar som är självklara på vår skola.
Vår utemiljö, med en helt ny och fin skolgård, är inspirerande och lockar till rörelse och motorisk träning. Vi har nära till natur och parker för att göra utflykter.
Vår innemiljö är uppbyggd med rum för aktiviteter där möjlighet till rörelse, skapande, digitalt lärande och drama finns.

Digitalt lärande och språkutvecklande arbetssätt kommer att vara prioriterade i vår kompetensutveckling närmaste åren. Alla klasser, fritidshem, praktisk/estetiska ämnen och rektor bloggar och vi har redan påbörjat arbetet med programmering i alla klasser.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Lärare i fritidshem eller fritidspedagog som fortsätter att utveckla fritids till en kreativ, inspirerande, trygg och lärande verksamhet. Detta tillsammans med våra nuvarande pedagoger, som även de är lärare i fritidshem.
I det kollegiala lärandet kommer du att tillsammans med ditt arbetslag skapa möjligheter för att alla elever ska ha en meningsfull och utvecklande fritidsverksamhet.
Du kommer att arbeta med ett inkluderande förhållningssätt för att ge alla elever förutsättningar att klara målen och känna gemenskap i det sociala sammanhanget.

Vi har mycket god tillgång till digitala verktyg i form av iPad och både lär- och lekmaterial.

Som nyutbildad är detta en utmärkt skola att få erfarenhet av med stöd av mycket bra pedagoger.


KVALIFIKATIONER
Lärare för fritidshem eller fritidspedagog

ÖVRIGT
Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Intervjuer och rekrytering kommer att ske under ansökningstiden om så är möjligt


Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde den 2 januari då Fritidsverksamheten börjar 2019. Även start något tidigare eller senare är möjligt.
.
Carola Sjödin, rektor
carola.sjodin@sigtuna.se
Anna Jernberg, Verksamhets- och processledare
anna.jernberg@edu.sigtuna.se
Lärarnas Riksförbund, Telefonnummer: 08-59126582
Ingela Theorin, Lärarförbundet, Centralskolan, Telefonnummer: 073-6613810
ingela.theorin@edu.sigtuna.se
19530 Märsta
Sigtuna kommun, Centralskolan
Box 38, 19521 Märsta
19585 MÄRSTA
Ange referens A818486Escape Room Stockholm