Bygglovshandläggare, 3 st


Arbetsgivare: Alingsås kommun, Samhällsbyggnadskontoret
Arbetsort: Alingsås
Publiceringdatum: 2018-10-12

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Alingsås kommun är en tillväxtkommun och vi söker därför ytterligare 3 bygglovshandläggare till Plan-och bygglovavdelningen, varav en bör vara inriktad på att handlägga strandskyddsdispenser enligt Miljöbalken.

Alingsås är en kommun med spännande utmaningar: en stadskärna som är riksintresse för kulturmiljömiljövård, ett antal stora utvecklingsprojekt, stora infrastrukturplaner och många sjöar samt en levande landsbygd.

Från Alingsås är det 30 min till Göteborg med pendeltåg.

Vi är i en spännande samhällsbyggnadsfas där vi ska rymma såväl fler som mer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder – utan även samhällen. Är du högskoleutbildad inom området, gillar att påverka och utveckla dig själv samt bidra till den positiva utvecklingen av vår kommun? Då vill vi att just DU söker jobbet.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer handlägga bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked och strandskyddsdispenser samt utöva tillsyn enligt plan- och bygglagen. En viktig och rolig del i arbetet är att ge råd och information till medborgare och byggföretag. Du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegationsordning och förbereder ärenden inför beslut i Samhällsbyggnadsnämnden.

Vi värdesätter att du är intresserad av att samarbeta med dina kollegor samt av att ge en god medborgarservice.

Vi arbetar just nu med att införa såväl flera digitala tjänster för bygglovssökande som ett nytt ärendehanteringssystem, och vi vill att du ser positivt på digitaliseringens möjligheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning som t.ex. byggnadsingenjör, arkitekt eller liknande, gärna med påbyggnadsutbildning som bygglovhandläggare.

Då en av tjänsterna kommer att vara mer inriktad på att handlägga strandskyddsdispenser, ser vi gärna att du som är intresserad av den inriktning har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljöbalken.

Vi ser också gärna att du har kunskaper i plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen och Boverkets byggregler.

För att lyckas i din roll som bygglovhandläggare behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i grupp. Du arbetar målinriktat och är service- och utvecklingsorienterad. Du bör ha en god förmåga att strukturera ditt arbete, ha lätt för att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt och är en god pedagog.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du behöver också ha körkort.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Kompetenser

• Plan- och bygglagen, PBL

Arbetslivserfarenhet

Civilingenjör, bygg: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 1 januari 2019 under förutsättning att erforderliga beslut fattas. .
Ulrika Samuelsson, Plan och Bygglovchef, Telefonnummer: 0322-61 63 12
ulrika.samuelsson@alingsas.se
Josefin Persson, Bygglovshandläggare, Telefonnummer: 0322-616277
josefin.persson@alingsas.se
44181 Alingsås
Alingsås kommun, Samhällsbyggnadskontoret
Rådhuset, Stora torget
44181 Alingsås
Ange referens A820106Escape Room Stockholm