Sobi söker Analytisk kemist till roll inom QA


Arbetsgivare: Poolia Stockholm AB
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-10-12

Är du en analytisk kemist med god av erfarenhet av frågeställningar vid tillverkning av läkemedel? Har du erfarenhet av metodutveckling samt validering av analytiska metoder?
Sobi rekryterar nu till en spännande roll som Metodspecialist/ QA-specialist med inriktning mot analytisk kemi. Här får du arbeta mot analysverksamheten på Sobis kontrakterade QC laboratorier och bli en del av en väl fungerande grupp bestående av kollegor med hög kompetens.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Hornsberg, Stockholm.
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag 11/11–2018 men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka.


Arbetsuppgifter
QA Specialists, där 7 medarbetare ingår, ansvarar för att koordinera analysverksamheten på kontrakterade QC laboratorier där Sobis externt tillverkade produkter analyseras. Sektionen har konstruktionsansvar för analysmetoder för kommersiella läkemedel, hantering av avvikelseutredningar, CC-ärenden m.m. rörande analys och stabilitetsstudier, och agerar som analytiska experter vid övriga avvikelseutredningar, CC-ärenden, registreringsansökningar m.m. Även auditering av kontrakterade laboratorier ingår i gruppens ansvarsområde. Sektionen är dessutom ansvarig för kvalitetssäkring av analysmetoder som används för läkemedelskandidater i klinisk fas. Arbetet sker i nära samarbete med kontraktslaboratorier, Sobis avdelning för extern produktion och registreringsavdelningen. Allt arbete sker enligt GMP.
Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Hantera analysfrågeställningar inom ett huvudsakligt ansvarsområde/projekt.
- Bidra vid registreringsansökningar för kommande tillverkning.
- Kontakt med externt kontrakterade analyslaboratorier.
- Bidra till internt samarbete med External & Internal Manufacturing, Biopharmaceutical R&D samt Regulatory Affairs.


Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning i kemi, gärna med inriktning mot analytisk kemi. Du har bred erfarenhet av analytiska frågeställningar vid tillverkning av läkemedel och goda kunskaper i GMP gärna från QC labb. Du har dokumenterad kunskap om analys av rekombinanta proteiner och/eller syntetiserade substanser (småmolekyler). Du är välbekant med analysteknikerna spektrofotometri, kromatografi, masspektrometri, elektrofores och ELISA. Ett krav är att du har god vana att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Erfarenhet av att arbeta enligt LEAN, vana av att skriva rapporter på engelska och kontakt med externa parter ser vi som meriterande. Vi ser även det som en fördel om du har erfarenhet av statistisk utvärdering av analysdata och trendanalys.
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi letar efter dig som nyfiken och driven. Du är van att arbeta självständigt och ha flera arbetsuppgifter gående parallellt. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att ta kontakt, både inom och utanför företaget.
Rätt kandidat identifierar sig med Sobis värdeord: Care, Ambition, Urgency, Ownership, Partnership.

Om Sobi
Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Under 2017 hade Sobi en total omsättning på 6,5 miljarder kronor och cirka 780 anställda. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Mer information finns på www.sobi.com.

Kompetenser

• Analytisk kemi

Arbetslivserfarenhet

Kemist: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Kungsgatan 57 A
Poolia Stockholm AB
Kungsgatan 57 A
10124 Stockholm
Ange referens 51566Escape Room Stockholm