Socialpedagog eller beteendevetare


Arbetsgivare: Utbildningsförvaltningen, Mälarhöjdens skola
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-10-26

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
Mälarhöjdens skola är Stockholms största grundskola F-9.

Skolan har 1180 elever och ca 150 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har höga resultat, god ekonomi och många elever söker till vår skola. Vi satsar mycket på utveckling där systematisk kompetensutveckling av personalen är en naturlig del. Utöver satsningar på digitalt och kollegialt lärande, driver skolan ett eget elevhälsolyft för att arbeta främjande och förebyggande kring elevhälsa. Skolan har ett starkt värdegrundsarbete som bl.a. gjort oss HBTQ-certifierade. Vår restaurang är en plats för trivsam samvaro där det serveras god och näringsriktig mat.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en person till vår studio, en verksamhet där vi har elever i behov av stöd. I studion finns det pedagoger som planerar, genomför och följer upp den pedagogiska verksamheten. Din roll kommer att vara att hjälpa eleverna med redskap för att förstå sin egen roll i lärandet, att skapa motivation utifrån de förutsättningar som eleverna har, samt att bistå pedagogerna i den dagliga verksamheten. I ditt arbete uppmärksammar och stödjer du elever med sociala svårigheter i skolmiljön. Du identifierar behov och du arbetar aktivt med insatser för en förändring, genom t.ex. motiverande samtal och strukturerad beteendeträning.

Vi ser gärna att du är utbildad socialpedagog eller beteendevetare. Du har tidigare arbetat med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du har god förmåga att kommunicera väl med olika målgrupper som elever, vårdnadshavare samt skolpersonal på ett balanserat, lågaffektivt och respektfullt sätt. Du är van vid att samarbeta och att arbeta i en miljö som kräver flexibilitet och stor initiativförmåga. Du kommer att ingå i ett arbetslag med pedagoger som arbetar i studion och du kommer att vara i nära samarbete med skolans Elevhälsoteam. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2019 med möjlighet till förlängning.


Kvalifikationer
Utbildning till socialpedagog, beteendevetare eller socionom är meriterande.

Erfarenhet krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Villkor
Anställningsform: Vikariat

Omfattning: 80-100 %

Tillträde: 2019-01-08Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Behandlingsassistent / Socialpedagog: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

80-100 %. Tillträde: 2019-01-08
Visstidsanställning till 2019-06-11
Micael Pettersson, rektor, Telefonnummer: 08-508 438 47 micael.pettersson@stockhol
Malin Röhr, bitr. rektor, Telefonnummer: 08-50843811 malin.rohr@stockholm.se
Lugntorpsvägen 2
Utbildningsförvaltningen, Mälarhöjdens skola
Lugntorpsvägen 2
12944 Hägersten
Ange referens 2018/6910Escape Room Stockholm