Sveriges Radio område Mitt söker researcher till P4


Arbetsgivare: Sveriges Radio AB
Arbetsort: Karlstad
Publiceringdatum: 2018-11-06

P4-kanalerna i Område Mitt; Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro ökar satsningen på journalistik med fokus på granskningar och gräv. Vi söker därför en gemensam researcher som har hela området, med över en miljon invånare, som bevakningsområde.

Du är en strukturerad och samarbetsvillig researcher som tar fram grundresearch för granskningar åt P4 Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro. Du är allmänbildad och behärskar research i sociala medier, sökning i databaser och andra sökverktyg och har god kunskap i Excel eller liknande program. Du arbetsleds av agendachefen på den ort du är placerad och tar fram beställt underlag åt redaktionerna i området, men kan även ta fram research på eget initiativ.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Researcharbete och upplägg inför större publiceringar.

Bakgrund och kvalifikationer


• Dokumenterad journalistisk erfarenhet är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan är att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken i en arbetsplats med mångfald i fokus. Vi arbetar aktivt för att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid under sex månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 14 januari eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Någon av område Mitts huvudredaktioner i Falun, Gävle, Karlstad eller Örebro.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så sök! Vi vill ha din ansökan senast 2018-11-20

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta områdeschef Helena Bremberg 026-66 65 20. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maritha Widlund, 023 - 77 77 24

Fackliga frågor besvaras av Johanna Lindblad Ahl, 0480 - 45 80 14, Tomi Lehikoinen, Unionen 08 - 784 15 82 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetslivserfarenhet

Journalist / Reporter: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Verkstadsgatan 20
Sveriges Radio AB
Box 98
65103 KarlstadEscape Room Stockholm