Barnskötare till familjär förskola på Södermalm


Arbetsgivare: Föräldrarkooperativet Kåxis Förskola
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-12-04

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har erfarenhet från förskola. Du är nyfiken och har förmågan att möta barnen där de är. Du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende hos både barn och vuxna. Med kreativitet och positiv energi utvecklar du aktiviteter och uppmuntrar till lek.
Vi vill dessutom att du ser möjligheter i att arbeta i åldersblandad grupp och är intresserad av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor kommer du att planera, genomföra och utveckla den pedagogiska verksamheten. Det handlar t ex om skapande i ateljén, rytmik, danslek, dramalek, skogsgrupp och lek i närliggande parker.
På Kåxis tar vi avstamp i barnens naturliga nyfikenhet. Vi har ett undersökande förhållningssätt med fokus på skapande i såväl lek och rörelse som bild och form.
Varje månad fördjupar vi oss i ett tema, det kan t ex vara inom naturvetenskap, teknik eller språk & kommunikation.
Kåxis är en liten, personlig förskola i hjärtat av Södermalm. Här går 15 barn i åldern 1,5- 5 år. Atmosfären kännetecknas av gemenskap, respekt och kreativitet. Våra lokaler är ljusa och trivsamma. På vår innergård har vi dessutom ett eget litet ateljéhus.
Du kommer att arbeta i ett erfaret, kreativt och glatt arbetslag. Din chef, som är förskolepedagog, arbetar i barngruppen och en av dina kollegor är hantverkspedagog. Varje dag lagar vår kock jättegod, ekologisk och näringsrik mat i förskolans kök.

Förskolan Kåxis startades för 30 år sedan som ett föräldrakooperativ. Verksamheten drivs av en ekonomisk förening helt utan vinstsyfte och vi arbetar självklart utifrån läroplanen. I nära samarbete mellan pedagoger och föräldrar bygger vi en trygg, inspirerande och lärande

Arbetslivserfarenhet

Barnskötare: Mindre än 1 års erfarenhet
Lärare i förskola / Förskollärare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Friskvårdsbidrag

Om anställningsvillkor

Din profil/Utbildning
Meriterande
Barnskötare/Pedagog
Eftergymnasial utbildning två år eller längre

Övrigt
Anställningsvillkor
Tillsvidare, Heltid (med 6månaders provanställning)
Tillträde: Omgående
Vi följer kollektivavtalet KFO.
Rahel Tedros, Föskolechef, Telefonnummer: 08 702 29 14
rahel@kaxis.se
Kocksgatan 18
Föräldrarkooperativet Kåxis Förskola
Kocksgatan 18
11624 STOCKHOLM
Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan (CV & Personligt brev) via mejl till: rahel@kaxis.se
Ange referens Barnskötare KåxisEscape Room Stockholm