S:t Olofsskolan söker lärare i trä och metallslöjd


Arbetsgivare: Sundsvalls kommun Barn- och utbildning
Arbetsort: Sundsvall
Publiceringdatum: 2018-12-06

Barn- och utbildningsförvaltningen söker lärare i trä och metallslöjd till S:t Olofsskolan

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

S:t Olofsskolan är en F-6 med 394 elever där vi har förmånen att ha särskolan inkluderad.

Vi är en Modell och forskarskola. På S:t Olofsskolan arbetar lärare och övrig pedagogisk personal för att utveckla sitt arbetssätt. Vi fördjupar oss tillsammans i vardagsproblem i skolan och angriper dem vetenskapligt. Det gör vi genom att först skapa en forskningsfråga om vardagsproblemet för att sedan metodiskt arbeta fram en lösning. Utvecklingsarbetet ska leda till att eleverna når kunskapsmålen i högre utsträckning och det övergripande syftet är att utveckla skolan och lärandet på vetenskaplig grund.

Vi arbetar aktivt med Grön Flagg, hållbart miljötänkande. Grön flagg certifikatet är grundat på tema: Energi o klimat, Livsstil o hälsa och närmiljö. En stor satsning i det hela är den pedagogiska rörelseparken. Kravcertifierad skola.

Dina arbetsuppgifter

- Du arbetar enligt läroplanen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Att tillsammans med övrig personal planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet.

- Att tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas.

- Att bidra till att utveckla skolan utefter de mål och styrdokument som finns.

- Samarbete i arbetslaget samt i organisationen.

- Föräldrakontakt

- Följer intentionen i ledarplanen

Kvalifikationer

Du är utbildad trä och metallslöjslärare med inriktning mot skolans tidigare år.

Du skall vara trygg och tydlig i din yrkesroll, ansvarstagande och lyhörd och ha förmågan att se till varje barns individuella behov.

Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Initiativförmåga och ett positivt förhållningsätt till barn, föräldrar och kollegor är en självklarhet för oss.

Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och ska vara väl förtrogen med den svenska läroplanen LGR 11. I ditt arbete ska du dokumentera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska behärska digitala verktyg.

Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och ett professionellt förhållningssätt. Vi ser även att du har stark initiativkraft, är målinriktad, strukturerad och framförallt är nyfiken.

Eftersom S:t Olofsskolan är en mångkulturell skola är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70% med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi erbjuder dig

Ett tydligt ledarskap, tidiga insatser och ett kollegialt lärande. Vi är ett positivt och lösningsinriktat team som skapar motivation och delaktighet hos varandra.

Vi är varandras framgångsfaktorer

Fackliga företrädare

Josefin Engström Westlund, Lärarförbundet, tel 070-474 78 39

Lotta Forsberg LR, tel 070-070-177 31 93

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

Dagtid
.
Kristina Apelqvist, Telefonnummer: 070-190 50 22
Norrmalmsgatan 4
Sundsvalls kommun Barn- och utbildning
Norrmalmsgatan 4
85185 SundsvallEscape Room Stockholm