S:t Olofsskolan söker Förskollärare/Grundskollärare F-3


Arbetsgivare: Sundsvalls kommun Barn- och utbildning
Arbetsort: Sundsvall
Publiceringdatum: 2018-12-06

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en söker Förskollärare/Grundskollärare F-3 till S:t Olofsskolan.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet. Vi vill stärka vårt varumärke ytterligare genom att rekrytera en ny medarbetare.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

S:t Olofsskolan är en F-6 med 380 elever där vi har förmånen att ha särskolan inkluderad.

Vill du utvecklas, utmanas och tillsammans med oss driva utvecklingen av St:Olofsskolan. Vi är inne i en stor förändringsresa! Vägledande är vår vision:

” Framtiden skapas nu. Dagens barn är morgondagens vuxna. Vi bidrar till att eleverna blir aktiva världsmedborgare”

Utifrån den fortsätter vi att forma vår organisation för att möte framtida utmaningar och skapa en ny nivå på vår forskande skola.

St:Olofsskolan drivs utifrån skolans vision och övergripande strategier samt vikten att värna skolans värderingar ansvar, helhetssyn och delaktighet.

Vi är en Modell och forskarskola. På S:t Olofsskolan arbetar lärare och övrig pedagogisk personal för att utveckla sitt arbetssätt. Vi fördjupar oss tillsammans i vardagsproblem i skolan och angriper dem vetenskapligt. Utvecklingsarbetet ska leda till att eleverna når kunskapsmålen i högre utsträckning och det övergripande syftet är att utveckla skolan och lärandet på vetenskaplig grund.

Vi arbetar aktivt med Grön Flagg, hållbart miljötänkande. Grön flagg certifikatet är grundat på tema: Energi & klimat, Livsstil & hälsa och närmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar enligt läroplanen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Ett elevnära ledarskap

Att tillsammans med professionella pedagoger planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet

Att tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas

Att bidra till att utveckla skolan utefter de mål och styrdokument som finns för att säkerställa undervisningens kvalitet.

Samarbete i arbetslaget samt i organisationen

Föräldrakontakter som bidrar till skolans utveckling, vi är varandras framgångsfaktorer.

Kvalifikationer

Du är legitimerad förskollärare eller har en lärarutbildning för grundskolans tidiga år.

Du har ett stort hjärta och god förmåga att leverera med hög kavalitet och brinner för att skapa goda lösningar för verksamheten. Du ges en unik möjlighet att vara med och påverka barnens viktiga första år på St:Olofsskolan.

Du skall vara trygg och tydlig i din yrkesroll, ansvarstagande och lyhörd och ha förmågan att se till varje barns individuella behov.

Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Att ha initiativförmåga och ett positivt förhållningsätt till barn, föräldrar och kollegor är en självklarhet för oss.

Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och ska vara väl förtrogen med den svenska läroplanen LGR 11Du ska behärska digitala verktyg.

Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och ett professionellt förhållningssätt. Vi ser även att du har stark initiativkraft, är målinriktad, strukturerad och framförallt är nyfiken.

Eftersom S:t Olofsskolan är en mångkulturell skola är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi erbjuder dig professionella och legitimerade medarbetare vid din sida, som följer elevernas kunskapsutveckling över tid. Vi är en målsättande organisation med höga förväntningar.

Vi har ett erfaret och stödjande elevhälsoteam och ett tydligt ledarskap, tidiga insatser och ett kollegialt lärande.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse med rektor.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare

Josefin Engström Westlund, Lärarförbundet, tel 070-474 78 39
Siw Gamvik, LR, tel 070-539 47 21

Din ansökan

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

Dagtid
.
Kristina Apelqvist, Telefonnummer: 070-190 50 22
Norrmalmsgatan 4
Sundsvalls kommun Barn- och utbildning
Norrmalmsgatan 4
85185 SundsvallEscape Room Stockholm