Strategisk Inköpare SMT


Arbetsgivare: Sandvik Materials Technology AB
Arbetsort: Sandviken
Publiceringdatum: 2018-12-21

ENGAGERAD & STRATEGISK?
VI VILL VETA MER OM DIG

Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en högkvalitativ metallurgi och forskningsverksamhet.

Avdelningen Indirekt Inköp ansvarar för strategiskt inköp av förnödenheter och tjänster för SMT, och för vissa kategorier Sandvik Sverige. Vi söker nu en strategisk inköpare till en tjänst med stor affärspåverkan där du får chansen att direkt bidra till att Sandvik Sverige blir så konkurrenskraftigt som möjligt. Detta genom att i nära samarbete med våra enheter och leverantörer hitta försörjningslösningar som har den bästa totalekonomin för Sandvik. Din arbetsgivare och huvudsakliga uppdragsgivare är SMT, men rollen rör som nämnt kategorier gemensamma för hela Sandvik.

Vill du vara en del i ett engagerat team av inköpare som dagligen jobbar med att säkerställa att våra behov uppnås genom att matcha dem mot leverantörslösningar? Är du en engagerad och lyhörd person med ett strategiskt affärssinne och en fingertoppskänsla för vad som är värdeskapande för en tillverkade industri? Då ser vi fram mot din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare ansvarar du för upphandlingar, leverantörsuppföljningar och utveckling utifrån Sandviks verksamhetsbehov. Du säkerställa att vi har en optimal försörjning och leverantörsbas samt att upphandlingar följer arbetssättet enligt Sandviks inköpsprocess och att nödvändig kommersiell nivå upprätthålls.

Vidare ingår att:
- säkerställa kategoristrategier samt genomförande av dessa.
- söka och utvärdera nya leverantörer och förhandla ramavtal.
- säkerställa tvärfunktionella relationer för bästa inköpsbeslut.
- delta/leda utvecklingsprojekt med leverantörer och enheterna
- kontinuerlig omvärldsbevakning, såsom leverantörsförändringar, nya potentiella leverantörer, nya marknader och nya produkter/innovationer och teknik.

Din profil
Vi söker dig med en relevant utbildning på eftergymnasial nivå inom ekonomi eller logistisk, eller annan relevant utbildning. Du har erfarenhet från roller inom logistik, inköp eller liknande som gett dig stor verksamhetsförståelse ur ett affärsperspektiv. Senior inom inköp är meriterande, men inte ett krav för rätt person. För att passa bra in i rollen har du även erfarenhet av förhandling i något sammanhang. Då vi arbetar i Sverige, men verkar i en internationell koncern, behöver du mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt goda affärssinne och lyhörda kommunikationssätt. Detta i kombination med ett inkluderande arbetssätt gör det lätt för dig att bygga och underhålla relationer och kontaktnät, vilket är viktigt då du jobbar i tätt samarbete med chefer och medarbetare ute i verksamheten. Du är analytisk och noggrann, vilket i kombination med din goda förståelse och kunskap inom marknadsbevakning ger dig stor insikt i vad som är värdeskapande för en tillverkande industri ur ett inköps/försörjningsperspektiv. Vidare är du en problemlösare som jobbar både proaktivt och strategiskt och det faller sig naturligt för dig att ta ägarskap för dina arbetsuppgifter och att driva dessa framåt.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Helene Jansson, rekryterande chef, 026-26 49 85

Fackliga kontaktpersoner
Stefan Jonsson, Unionen, 026-26 30 46
Lars Carlborg, Sveriges Ingenjörer, 026-26 39 85
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20. Sök gärna tidigt, då intervjuer kan göras löpande. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R00006502.

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Åsa Hedlund, HR generalist, 026-26 92 32

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2017 var cirka 14 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 500.
Sandvik Materials Technology AB

Escape Room Stockholm