Forskare


Arbetsgivare: Göteborgs universitet
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2019-01-12

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Sektionen för farmakologi söker en forskare i farmakologi, i synnerhet inom neurofarmakologi. Anställningen berör forskning inom ämnesområdet, men även undervisning och viss administration kan ingå.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter innefattar forskning inom neurofarmakologi med särskild inriktning mot Parkinsons sjukdom. Även handledning av forskarstuderande, undervisning inom farmakologi samt viss administration kan ingå.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som innehar doktorsexamen i för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Arbetet kräver hög kompetens och lång erfarenhet inom det aktuella området samt inom farmakologi som helhet. Omfattande undervisningserfarenhet är önskvärd. Administrativ erfarenhet är meriterande för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 20 % i 24 månader med placering tillsvidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: 2019-05-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta sektionschef Michael Winder, e-mail: michael.winder@gu.se, tel: 031-786 3477

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-02-03Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Arbetslivserfarenhet

Forskare, farmakologi: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor


Deltid/

Ej specificerat
Göteborgs universitet Neuro Box 430
Göteborgs universitet
Göteborgs universitet Neuro Box 430
40530 GöteborgEscape Room Stockholm