Communiction and transformation manager med kunskap och intresse av IT


Arbetsgivare: Academic Work
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2019-01-25

2025 kommer E.ON att erbjuda sina kunder 100 procent förnybar energi. Fantastiskt - eller hur!? Vi söker dig som vill vara med på denna spännande resa och arbeta som strategisk kommunikatör nära användare och IT-specialister på ett företag som verkligen har en samhällsviktig funktion. Det du behöver är goda kunskaper inom kommunikation, intresse för IT och förmåga att sätta dig in i användares perspektiv.

OM TJÄNSTEN
Vi söker dig som har goda kunskaper inom kommunikation. I din roll behöver du både ha förmågan att snabbt agera på uppkomna kommunikationsbehov, kunna uttrycka dig enkelt i både tal och skrift, samtidigt som du har helikopterblicken och kunskapen att arbeta långsiktigt med den strategiska kommunikation som ska hjälpa användarna och företaget att förflytta sig in i en ny digital vardag. Vi söker dig som vill arbeta i en roll som verkligen gör skillnad för E.ON:s verksamhet genom att agera ”bryggan” mellan IT-specialister och användare. Du behöver ha ett intresse för IT och viljan att lära dig mer inom området. Eftersom nuvarande Communication and transformation manager har gått vidare till en annan roll söker vi nu dig som vill göra denna roll till din egen. Du kommer initialt att vara anställd av oss på Academic Work och arbeta som konsult på E.ON, med möjlighet till fast anställning längre framARBETSUPPGIFTER
Som Communication and transformation manager kommer du att agera ”bryggan” mellan E.ON:s IT-specialister och användare. Målet med ditt arbete är att informera om nya IT-funktioner och uppdateringar samt att på ett enkelt sätt beskriva hur användare kommer igång och använder funktionerna i sitt arbete. Ditt främsta verktyg kommer att vara intranätet ”Connect” men du kommer också att informera användarna genom att tillsammans med IT-specialisterna koordinera och anordna skype-kurser, verksamhetsbesök, workshops mm. Du kommer att arbeta i ett team av IT-specialister, information riktad till användarna tar du fram i nära samarbete med detta team av specialister. Din uppgift blir att göra tekniska sammanhang begripliga, och skapa användarvänlig kommunikation som vänder sig till medarbetarna i verksamheten, men också att proaktivt driva kommunikationen kring den digitala transformeringen som företaget står inför.
För att trivas i rollen tror vi att du är en person som gillar att strukturera upp och driva ditt eget arbete framåt och har enkelt att ta kontakt med nya personer. Du är nyfiken, kommunikativ och kan sätta dig in i användarnas perspektiv. Eftersom du kommer att lägga ut information på intranätet har du också öga för hur information kan presenteras på ett snyggt och tydligt sätt.

VI SÖKER DIG SOM
* är flytande i det svenska språket, i både tal och skrift, med god förmåga att skriva informativa texter
* har tidigare erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en koordinerande roll, med strategisk inriktning
* förmåga att sätta dig in i användarperspektiv
* har ett intresse för IT

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är en nyfiken person som har lätt för att ta kontakt med nya personer och skapa din egen struktur i arbetet eftersom du kommer att driva ditt eget arbete framåt.


* Start: Februari eller så snart som möjligt
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Malmö
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E.ON:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen..
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.


* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Arbetslivserfarenhet

Administrativ assistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare
8-17
Julia Szin
Norra Vallgatan 102, 211 22 Malmö
Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö
Ange referens 15020072Escape Room Stockholm