Enhetschef till Tjustgården


Arbetsgivare: Västerviks kommun
Arbetsort: Västervik
Publiceringdatum: 2019-02-25

Västerviks Kommun

I Västerviks kommun värnar vi om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla.

I kommunen arbetar vi bland annat med pedagogik, vård och omsorg, samhällsbyggnad, kultur, räddningsarbete och arbetsmarknad. Vi har jobb som är inspirerande och meningsfulla. Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag.

Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!

Tjustgården hittar du i Västerviks norra del av staden. Här kan du njuta av härliga stunder i vår trädgård eller på våra stora fina altaner och balkonger. Du har även närhet till affärer, naturen inpå knuten och havet på gångavstånd.

Vill du arbeta som enhetschef på vårt fina äldreboende Tjustgården? Då har du chansen när nuvarande befattningshavare går vidare till nya spännande utmaningar inom vår organisation!

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett stimulerande jobb där du är med och bidrar till att våra brukare får en meningsfull och aktiv vardag. Du får möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet och driva förändringsarbete. Du kommer samtidig att få möjlighet att arbeta nära verksamheten för att få förståelse för våra brukares vardag och jobba nära dina medarbetare.

Alla våra verksamheter ska genomsyras av ett gott bemötande och vi arbetar med ett aktiverande och salutogent förhållningssätt. Genom ett flexibelt arbetssätt ska vi tillgodose varje brukares enskilda behov. Din roll som enhetschef innebär att leda kvalitetsarbete och förändringsarbete på dina enheter för att möta verksamhetens förändrade behov.

Du har personalansvar över medarbetare inom särskilt boende. En stor del av ditt arbete innebär att arbeta med grupprocesser och utveckling av personalgrupper. Vi strävar efter att uppmuntra nya idéer hos våra medarbetare och lyfta fram goda exempel i verksamheten. Kompetensförsörjning är en av de utmaningar vi står inför. Ett av våra mål är att öka attraktiviteten för våra yrkesgrupper för att säkra kompetensförsörjningen. I din roll kommer du att vara en del av det arbetet. Du kommer att jobba med rekrytering men också med arbetsmiljöfrågor för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats där våra medarbetare trivs och mår bra. Bland våra mål för verksamheten finns en minskad sjukfrånvaro. Vi arbetar med önskad sysselsättningsgrad.

Som chef i Västerviks kommun kommer du att delta i våra regelbundna utbildningsdagar för chefer, där du bland annat får inspirationsföreläsningar och vidareutbildningar inom ditt område. I ditt dagliga arbete har du även stöd av områdesassistent, HR och controller.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap, omsorg, pedagogik, socialt arbete eller ledarskap. Har du tidigare erfarenhet av arbete i ledarposition med personalansvar så är detta meriterande.

Du är mål- och resultatorienterad och har förmåga att se helheten i verksamheten. Du har också förmåga att motivera, engagera och skapa delaktighet i grupper för att nå våra gemensamma mål. Som person är du trygg i dig själv och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, kommunikativ och smidig i dina relationer med andra människor. Tjänsten kräver att du självständigt kan strukturera, planera och organisera ditt arbete. Det är också viktigt att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att information når fram och är mån om uppföljning.

Det är viktigt att du har intresse för människor och mänskliga möten och har en vilja att sätta dig in i våra brukares behov. Du har intresse för ekonomi och ser budgetfrågor som en viktig del av verksamheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har god kunskap i svenska språket och är van att arbeta med och lära dig nya datasystem.Vi vill gärna att du har kunskap i arbetsmiljöarbete och arbete med grupputveckling. Vi ser också att det är viktigt att du har förståelse för hur det egna bemötandet och förhållningssättet påverkar omgivningen.Välkommen med din ansökan till oss!

Information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetslivserfarenhet

Enhetschef, hemtjänst / Områdeschef, hemtjänst: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

-

Om anställningsvillkor

Tillsvidare. 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.
Mikael Sandberg, Vision, Telefonnummer: 0490-25 40 99
mikael.sandberg@vastervik.se
Åsa Svensson, områdeschef, Telefonnummer: 0490-25 53 19
asa.svensson@vastervik.se
Kommunal, Telefonnummer: 0490-25 40 94
vastervik.sydost@kommunal.se
Maria Appelqvist, Akademikerförbundet SSR, Telefonnummer: 0490-25 51 46
maria.appelqvist@vastervik.se
Fabriksgatan 21
Västerviks kommun
Fabriksgatan 21
59380 Västervik
Ange referens SOC 24-19Escape Room Stockholm