Specialpedagog alt. logoped


Arbetsgivare: Värnamo kommun
Arbetsort: Värnamo
Publiceringdatum: 2019-03-22

Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion. Ett framgångsrikt näringsliv, hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 33 000 invånare.

Barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar förskola, grundskola, kulturskola, gymnasie, vux och särskola Tillsammans är vi ca 1300 anställda.

Vill du arbeta med det viktigaste vi har? Är du intresserad av att använda dina kunskaper i ett främjande och förebyggande arbete? Då kan tjänsten som specialpedagog med påbyggnad tal och språkutveckling/skollogoped vara intressant för dig.

Arbetsuppgifter
Du kommer att genom ett konsultativt arbets- och förhållningssätt erbjuda dina medarbetare stöd i arbetet kring tal, språk och kommunikation för barn och elever. Stödet kan dels utgöras av direkta barn- eller elevkontakter och dels genom handledning till barnets/elevens lärare och/eller enhetens specialpedagog.

Arbetet innebär kartläggning och planering av stödbehovet samt återkommande besök till respektive enhet där behov identifierats. I tjänsten ingår inte regelrätta logopedutredningar.

Som specialpedagog/skollogoped är du en del av skolornas elevhälsa men även den centrala elevhälsan. Elevhälsan arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande. Arbetet är varierande och du har stora möjligheter att påverka arbetssätt och upplägg.


Kompetens och erfarenhet
Du har
- specialpedagogutbildning med påbyggnadsutbildningen tal och språkutveckling, talpedagogutbildningen eller logopedutbildning
- erfarenhet av att arbeta med och identifiera barn/elever i språkliga svårigheter samt kunskap att hitta förutsättningar för barn/elever att utveckla sitt språk.
- vana att arbeta självständigt och flexibelt samt har erfarenhet av att samarbeta med andra pedagoger och stödja deras arbete.
- god kännedom om aktuell forskning kring tal- och språksvårigheter.
- som logoped är pedagogisk erfarenhet meriterande

Körkort är ett krav.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Om lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

Tillsvidare, semestertjänst, flexavtal finns
100% från 2019-08-08 eller enligt överenskommelse
Martinsson, Annica, Elevhälsa chef, Telefonnummer: 0370-377235
Annica.K.Martinsson@edu.varnamo.se
Lärarförbundet, Lärarförbundet, Telefonnummer: 0370-377755
lararforbundet@varnamo.lararforbundet.se
Se hemsida
Värnamo kommun
Stadshuset, Kyrktorget 1
33183 Värnamo
Följ länken nedan för att söka!
Ange referens BUF:2019:69Escape Room Stockholm