Lärare i franska på 50% till Pershagenskolan


Arbetsgivare: Södertälje kommun
Arbetsort: Södertälje
Publiceringdatum: 2019-04-05

En dag på jobbet
Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i franska för elever i årskurs 6–9.

Som lärare på Pershagenskolan ingår du i en pedagogisk utvecklingsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar med att utveckla metod, pedagogik och didaktik.
Pershagenskolan tar kontinuerligt emot lärarstudenter från Stockholms universitet som gör sin VFU hos oss. Som legitimerad lärare erbjuds du en handledarutbildning på 7,5 hp samt kontinuerlig fortbildning i ditt handledarskap. .


Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad lärare i franska. Du är väl förtrogen med LGR-11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.

I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmågan att skapa en tillgänglig lärmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt.

Krav:
- Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan

Personliga egenskaper:
Du är professionell, ansvarstagande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer och är en tydlig ledare i klassrummet.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en halvtidstjänst som lärare i franska. Du som vill utvecklas i din yrkesroll har goda möjligheter till detta på Pershagenskolan. Vi erbjuder all legitimerad personal en handledarutbildning samt kontinuerlig fortbildning och forum för kollegialt lärande.

Med ett strukturerat kollegialt lärande och ämnesspecifika kompetensutvecklingsdagar, satsar vi på våra lärare och ökar därmed kvalitén i undervisningen.

Kommunen erbjuder dig som anställd 3.000:-/år i friskvårdsbidrag. Du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad.


Välkommen till oss!
Pershagenskolan är en F–9-skola med 485 elever. Pershagenskolan ligger i en naturskön omgivning med närhet till skog, hav och naturreservat. Till skolan tar du dig lätt med bil, buss eller pendeltåg.

På Pershagenskolan arbetar, förutom ett antal legitimerade lärare samt förskollärare och fritidspedagoger, även specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, studie-och yrkesvägledare och kurator.

Pershagenskolan tar varje år emot ett antal lärarstudenter som gör sin VFU på skolan. Samarbetet med Stockholms universitet innebär att man som lärare på Pershagenskolan har förmånen att delta i en rad kvalificerade kompetensutvecklingsinsatser. Handledarskapet och kontakten med studenterna är utvecklande och lärorikt och bidrar till utveckling av undervisningen.

Södertälje är en kommun som satsar stort på skolan. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder såsom sambedömning av nationella prov, tvålärarskap, utvecklingslärare m.m.

Södertälje kommun har genom aktivt förnyelsearbete förbättrat sina skolresultat sju år i rad. Vill du vara med när vi fortsätter resan i samma positiva trend? Vi söker lärare som inte räds förändring och vill jobba aktivt med att utveckla undervisningen i sina arbetslag.Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

Halvtid och enligt arbetstidsavtal för lärare
Tillsvidare
Chrisoula Lezis Israelsson, Telefonnummer: 08-5230 3867
Bränningestrandsvägen 4
Södertälje kommun
Bränningestrandsvägen 4
15189 SödertäljeEscape Room Stockholm